Societat

Triatló de pel·lícula a Calella

La ciutat serà aviat seu del rodatge del film ‘100 metros', protagonitzat per Dani Rovira

Narra la història de superació de Ramon Arroyo, que el 2013, amb esclerosi múltiple, va aconseguir finalitzar la prova esportiva al municipi

Calella serà escenari d'aquí a poques setmanes del rodatge de la nova pel·lícula de Marcel Barrera, titulada 100 metros i que té com a protagonista el popular actor i monologuista Dani Rovira, segons va avançar fa pocs dies Ràdio Calella. El film recrearà la història real de superació i valentia de Ramon Arroyo, un home que el 2004 va ser diagnosticat d'esclerosi múltiple i que a partir del 2008 va començar a practicar esport fins que al 2013, malgrat aquesta malaltia degenerativa, va aconseguir acabar el triatló internacional Challenge Costa de Barcelona Maresme que tenia com a seu Calella i que des del 2014 s'ha convertit en l'Ironman Barcelona. La cinta també tindrà la participació d'altres cares conegudes, com Karra Elejalde, amb qui Dani Rovira ja ha coincidit a Ocho apellidos vascos i Ocho apellidos catalanes, i que farà d'entrenador, i Alexandra Jiménez, Aida Folch, Nausicaa Bonnin, Andrés Velencoso i el malgratenc David Verdaguer. En les darreres setmanes l'equip de rodatge ha viatjat fins al municipi maresmenc per trobar les localitzacions idònies i fins i tot s'ha proposat als ciutadans i entitats vinculats al Consell Municipal de l'Esport fer d'extres a la pel·lícula. El mateix Dani Rovira ha avançat en declaracions a diferents mitjans que va conèixer la història de Ramon Arroyo en un reportatge de Canal + del programa Informe Robinson i que va fer mans i mànigues per obtenir el paper. Malgrat que es tracta d'una cinta amb una evident càrrega dramàtica, Rovira assegura que el guió te grans dosis d'humor. L'experiència d'Arroyo per compaginar la malaltia amb la competició esportiva d'alt nivell es pot consultar en el web www.ramonarroyo.com , on també sensibilitza els afectats d'esclerosi múltiple de la necessitat de realitzar activitat esportiva per millorar la seva qualitat de vida. Ramon Arroyo té ara 42 anys i amb poc més de 30 li van diagnosticar la malaltia. Casat i amb tres fills, treballa en una multinacional i durant aquests anys ha participat en múltiples carreres de 10 quilòmetres, més de 15 mitges maratons i quatre maratons senceres.

Més projecció

L'alcaldessa de Calella, Montserrat Candini (CDC), qualifica la notícia de gran oportunitat per a la ciutat i una prova més de la consolidació del municipi com a seu de grans esdeveniments esportius. Candini revela que va ser l'Ajuntament de Calella el que es va oferir a la productora Filmax com a escenari un cop es va conèixer el projecte del film. “Vam creure encertat oferir-los la ciutat com a plató ideal per rodar, perquè va ser a Calella on Ramon Arroyo va superar el seu repte personal”, comenta l'alcaldessa, que destaca que fa setmanes que hi ha contactes amb els responsables del film “per tenir-ho tot lligat quan calgui començar”.

De moment els detalls sobre com i on es farà el rodatge es mantenen en secret, però l'alcaldessa revela que les escenes que tindran Calella com a escenari “són de les més emotives, perquè recullen el moment en què l'atleta aconsegueix la seva meta”. Per Candini, amb la pel·lícula, “Calella tanca el cercle de situar-se com a seu de grans esdeveniments esportius i culturals, alhora, com a exemple de ciutat que creu en els valors que l'esport persegueix”. El rodatge de 100 metros coincideix de ple amb el nomenament de Calella com a Vila Europea de l'Esport 2016.

LA FRASE

Amb el film, Calella tanca el cercle i se situa com a seu de grans esdeveniments esportius i culturals
Montserrat Candini (CDC)
ALCALDESSA DE CALELLA

Rovira i Arroyo competiran junts

Dani Rovira no només es transformarà en Ramon Arroyo a la pel·lícula de Marcel Barrera, sinó que l'actor malagueny s'ha compromès també a participar juntament amb l'esportista en la mitja marató Ironman 70.3 que s'ha de celebrar el 17 de maig a Calella. En declaracions fetes a l'agència EFE amb motiu dels darrers premis Goya, on Rovira va fer de presentador, l'intèrpret assegurava que l'amistat amb Arroyo havia superat els límits de la pantalla i que tots dos s'estaven preparant per a la prova esportiva. Per Dani Rovira és la primera vegada que afronta un repte com aquest, que li suposarà un gran esforç físic per superar 1,9 quilòmetres nedant a mar obert, 90 quilòmetres en bicicleta i 21 quilòmetres corrent. “És molt bonic poder-me entrenar amb ell. Ja ens hem posat en contacte amb la marca americana –Ironman All World Athlete– i el mes de maig correrem junts. M'estic iniciant en un món que no coneixia”, apunta Rovira. L'Ironman 70.3 té previst reunir al voltant de 2.500 atletes provinents d'arreu del món. Es dóna el cas que la competició d'Ironman principal, la que se celebra el 2 d'octubre, va exhaurir ja el mes de novembre totes les places disponibles arribant a la xifra rècord de 2.700participants i plantejant novament l'ampliació del circuit de bicicleta fins a l'entrada de Barcelona per absorbir millor l'alt volum d'atletes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

successos

La policia busca un home que exhibia una pistola pel carrer

L’Hospitalet de Llobregat
enogastronomia

Clou el cicle ‘d’vines 2024’ per promocionar la dona al sector vitivinícola

Lleida
societat

El 82% dels vehicles ja han sortit de l’àrea de Barcelona

barcelona
enogastronomia

El certamen internacional ‘Mundus Vini’ premia vins catalans

Barcelona
VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa amb el desig de ser Patrimoni per la UNESCO

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona
infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC