Societat

Narcís Prat: “Hem de poder regar i mantenir el riu en condicions properes a les naturals”

L'expert en gestió integrada de l'aigua ha dit que el Ministeri no ha publicat cap estudi científic, només un informe d'una consultora

Prat també ha afegit que no es patirà aquest estiu una sequera com la del 2007, i que el consum d'aigua ara és inferior al que se'n feia aquell any

Després de la ressaca de la manifestació d'Amposta en contra del Pla Hidrològic de l'Ebre de diumenge, l'Illa de Robinson ha convidat a l'expert en gestió integrada de l'aigua, Narcís Prat, per entendre una mica millor el conflicte arran del Pla Hidrològic de l'Ebre i la mobilització, transformat en un problema de país, que d'ell se n'ha derivat. Prat ha deixat clar que és important tenir una gestió sostenible de l'aigua, per tal de poder regar i “mantenir el riu en les condicions que puguin ser més properes a les naturals”, i ha destacat que “hi ha una llei europea que ens obliga”. El conflicte rau, ha dit Prat, entre el regadiu i el cabal ambiental que es necessita.

Els plans hidrològics han d'estar sustentats en unes raons científiques que puguin defensar la tesi. Prat ha dit que el Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient no ha publicat cap estudi científic -que ha de publicar-se en una revista científica homologada on es revisa el treball-, només tenen “un informe fet per una consultora que no deixen veure, només parcialment” i del que “en sabem les conclusions”.

Prat també ha parlat de la sequera. Concretament, de si es podria patir una el pròxim estiu com ja va passar l'any 2007. L'expert ha tranquil·litzat dient que “tenim aigua als embassaments per un any”, i que a més “el consum d'aigua que tenim ara és inferior” al que teníem al 2007, cosa que “demostra que la gent té aquesta consciència de l'estalvi”.

Per veure l'entrevista sencera, clic aquí .



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Regne Unit

Cinc migrants moren en l’intent de creuar el canal de la Mànega

Barcelona
GIRONA

El Servei Municipal d’Esports ofereix 228 places en 23 cursos aquest estiu

GIRONA
societat

Multarà per l’excés de soroll i el consum d’alcohol al carrer

Sabadell
Societat

Estudiarà si cal reforç puntual dels mossos

Tarragona
salut

L’Associació Contra el Càncer posa en marxa el programa “Rutes Saludables”

olot
Gregori Vizcaino i Vallbona
Director de l’Ascensió, Fires i festes de Granollers

“Hem d’entendre l’Ascensió com un estat d’ànim”

Granollers
Olot

Urbanitzen l’últim espai verd de la falda del Montsacopa

Olot
Societat

Dos-cents drons a la Cremada de Badalona

Badalona
Societat

Donen dispositius traductors per facilitar el treball humanitari d’Open Arms

Badalona