Societat

Canet trasllada la Festa de Trons del novembre a l'abril

El canvi de dates vol fer coincidir la celebració amb l'estrena a televisió de la sisena temporada de la sèrie

Encara per tancar, hi haurà tallers, visites guiades al castell, recreacions i conferències d'especialistes

L'hivern cinematogràfic tornarà novament a Canet, però aquest cop ho farà en plena primavera. L'Ajuntament ja té confirmada la nova data de la segona edició de la Festa de Trons ambientada en la coneguda sèrie de la productora HBO Joc de trons que va centrar l'any passat part del rodatge de la sisena temporada al castell de Santa Florentina, ubicat al municipi maresmenc. Serà el 30 d'abril i el canvi de dates no és pas gratuït, perquè respon a l'estratègia de l'àrea de Cultura d'intentar aprofitar al màxim el ressò de la història basada en els llibres de l'autor americà George R.R. Martin que s'estrenarà al Canal+ Series la matinada del 24 al 25 d'abril. La regidora de l'àrea, Coia Tenas (ERC), explica que l'objectiu és atraure més públic que en l'edició anterior, on centenars de persones van participar en una jornada en què no hi va faltar ni el marxandatge de la sèrie ni el concurs de cosplay o gent disfressada de personatges de la sèrie. A la primera edició, la Festa de Trons es va convertir en tendència destacada a la xarxes socials. “El fenomen que suposa haver estat escenari de Joc de trons ens ajuda a promocionar el municipi com un espai idoni per ser plató de pel·lícules o de sèries”, apunta Tenas. En aquest sentit, Canet ja va trobar un bon aparador l'últim cap de setmana de gener quan va ser present amb un estand al primer Saló del Cinema i les Sèries a l'Hospitalet del Llobregat. Hi va dur la reproducció del singular tron de ferro fet amb espases i hi va fer l'anunci de la segona edició de la festa aprofitant la massiva presència de públic.

Programa en gestació

El programa de la nova edició de la Festa de Trons encara s'està treballant i des de la regidoria no es volen desvetllar totes les sorpreses que inclourà. Tot i això, es confirma que el fil conductor serà molt semblant i es repetiran en bona part les propostes, com ara la presència de marxandatge “singular”, la recreació de l'època en què s'ambienta la sèrie o les conferències sobre diferents aspectes del món màgic que recrea George R.R. Martin en els seus llibres. La visita guiada al castell també formarà part de les activitats principals, i Tenas afegeix que hi ha hagut contacte amb l'Associació Dracarys Con, que s'encarrega d'organitzar convencions especialitzades. Coia Tenas considera que malgrat que Canet no es pot comparar amb Girona, on la repercussió del rodatge va ser molt més gran, en cap cas pot deixar passar una oportunitat com aquesta. “A partir de l'anècdota que suposa la sèrie, hem de ser capaços de relligar un discurs potent al voltant de la nostra singularitat, tant cultural com patrimonial, que és molta”, comenta.

LA FRASE

El fenomen <Joc de trons> ens ajuda a promocionar el municipi com un plató de filmació
Coia Tenas (ERC)
REGIDORA DE CULTURA DE CANET

LA DATA

30-4-2016
És el dia
triat per celebrar la segona edició de la Festa de Trons de Canet, ambientada en la sèrie ‘Joc de trons'.

El castell, més enllà de la sèrie

El castell de Santa Florentina programa des de fa anys visites guiades els dissabtes al matí i, en funció de la demanda, també els diumenges. Ser escenari del rodatge de la sisena temporada de ‘Joc de trons' va provocar durant l'estiu i la tardor de l'any passat un ‘boom' de demandes que van multiplicar les reserves habituals. Una situació que, a dia d'avui, s'ha anat normalitzant. Maria Manadé, una de les guies oficials del castell, reconeix que la sèrie “ha catapultat la fama del castell”, però precisa que el magnífic edifici té prou entitat pròpia com per atraure persones interessades en la seva història. “Molts ens pregunten on es van rodar les escenes, però també molts vénen només per conèixer-lo”, precisa, tot recordant que l'edifici és obra del prestigiós arquitecte modernista Lluís Domènech i Montaner. “El castell és una joia per ell mateix, però estem satisfets del ressò que ha comportat el rodatge”, comenta. La guia assegura que l'equip de ‘Joc de trons' es va comportar de manera “exquisida” i avança un detall poc conegut. “Ens van dir que l'escena del castell apareixeria en el capítol sis de la nova temporada”, descobreix.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Amposta augmentarà la presència policial per frenar els furts

AMPOSTA
urbanisme

El nou POUM perfila com serà la ciutat d’aquí a mig segle

Tarragona
educació

La UPC oferirà el grau de Medicina a partir del 2026

BARCELONA

Reivindiquen l’herència de la gastronomia marinera femenina

roses

L’Escala vol definir un Pla Local de Joventut amb la participació

l’escala
medi ambient

Mataró canvia de lloc els peixos del Parc Central per la sequera

mataró

La UAB aprova un pla per assolir la neutralitat climàtica el 2030

Cerdanyola del Vallès
MEDI AMBIENT

El GironaNat recupera basses pluvials i en crea de noves

girona

Rècord de validacions a TMB coincidint amb Sant Jordi

Barcelona