Societat

“Viure de les ajudes no agrada a ningú”

Blessing Igbinosa cobra 158 euros perquè només treballa unes hores fent neteges i sobreviu amb l'ajut de la Creu Roja de Vic

Viu en una habitació rellogada amb el seu fill de 7 anys, lluny de la vida que s'havia imaginat a Europa

Fa una mena de quadrat amb els braços i diu: “Tot el que tinc, tot el que tinc a la meva habitació cabria aquí.” Blessing Igbinosa és una de les beneficiàries dels programes contra la pobresa de la Creu Roja i no amaga que els deu molt, perquè és més que evident que cobrant 158 euros al mes no podrien sobreviure ella i el seu fill. “No m'agrada viure de les ajudes. Això no m'agrada a mi ni a ningú. Per això he fet cursos de manipulació d'aliments, de neteja industrial, de conducció de portapalets... Necessito una feina, però la situació és molt complicada”, explica Igbinosa. Nascuda a Nigèria fa 32 anys, va arribar a Catalunya en fa 13. “Et penses que aquí podràs treballar, tindràs una casa i una família, però no...”, diu. De feina, només fa algunes hores netejant i en treu els 158 euros. Viu a Vic en una habitació rellogada amb el seu fill de 7 anys en un pis amb cinc persones més de tres famílies diferents. I el seu fill té com a mínim un àpat equilibrat i sa al dia assegurat gràcies a la beca de menjador escolar. Una vida molt lluny de la que tenia al cap i s'imaginava quan va iniciar el procés migratori cap a Europa.

Igbinosa té en tràmit la renda mínima d'inserció, però ja li han denegat diverses vegades. “Em diuen que sóc jove i puc treballar. Què més voldria!” Tal com indica l'estudi de la Creu Roja, és una mostra que no és cert que les persones immigrades visquin de les ajudes. Tot i que a vegades s'ha sentit estigmatitzada pel fet de ser immigrant i li han dit allò de “ves-te'n al teu país”, assegura que acostumen a ser persones que parlen sense coneixement. “Sóc mare i com tota mare lluito i lluitaré perquè el fill pugui viure bé”, assenyala. I quan parla del fill és quan la conversa agafa un to agradable. “Ara li ha agafat per dir que vol ser policia –explica–, però jo vull que sigui metge, segur que com moltes altres mares.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona
barcelona

Una vintena d’entitats reclamen que la prefectura de la Via Laietana sigui “només un lloc de memòria”

barcelona