Societat

Jané anuncia una nova promoció de Mossos

El cos de policia fa quatre anys que no amplia la seva plantilla

El conseller vol més competències en seguretat

El cos dels Mossos d'Esquadra veurà incrementada en breu la seva plantilla amb la convocatòria d'una nova promoció. El cos està encara lluny de l'objectiu de desplegament que va calcular en 18.267 efectius i en els últims anys ha vist disminuir la seva plantilla, que s'ha situat ara per sota dels 17.000 agents. La nova promoció, anunciada ahir al Parlament pel conseller d'Interior, Jordi Jané, serà la primera des de fa quatre anys, quan es va tallar en sec la contractació de nou personal.

En la seva compareixença, Jané va fixar les línies mestres que vol aplicara a la conselleria i que en el cas del cos dels Mossos implica reclamar noves competències, tant en l'àmbit de l'actuació internacional com en els d'estrangeria, fauna i flora, ports i aeroports, i armes i explosius. Jané va afirmar que no renuncia a la construcció “de noves estructures d'estat” i va anunciar la redacció d'una nova llei de policia de Catalunya.

Competències

El conseller també va mostrar la voluntat de continuar avançant en el terreny de les noves competències en l'àmbit del Trànsit. “Volem la plena competència normativa”, va dir el conseller. En el terreny de la concreció, Jané va anunciar noves mesures per lluitar contra l'ús del mòbil al cotxe, i va afirmar que batallarà per fer fora els camions de la carretera N-340.

En l'àmbit normatiu, Interior també impulsarà aquesta legislatura la llei d'ordenació dels espectacles públics i recreatius i la llei d'emergències i protecció civil. L'ampliació de personal també afectarà els bombers voluntaris, amb una nova convocatòria.

Una de les sorpreses de la convocatòria va ser l'anunci de la marxa de Ramon Parés, màxim responsable dels bombers. Parés és un històric de l'administració, que abans havia dirigit les institucions penitenciàries.

“Demanaré perdó cada cop que no es faci bé”

La compareixença del conseller va tenir el to de cordialitat i col·laboració que, fins avui, ha caracteritzat la gestió de Jané. El màxim responsable d'Interior va deixar molt clar que practicarà la tolerància zero amb els errors que pugui cometre el cos dels Mossos: “Demanaré perdó cada cop que no es faci bé. Si hi ha errors, els investigarem i, si cal canviar protocols, es farà.”

El primer protocol que Jané revisarà és el que s'aplica en la intervenció en el cas d'un conductor begut, arran del sinistre de Fornells de la Selva, on va morir una noia envestida per un home que ja havia estat detingut aquell mateix dia per haver conduït sota els efectes de l'alcohol. El departament treballa amb la idea de poder retenir a comissaria els conductors reincidents.

En l'àmbit de la violència domèstica es treballa per posar a punt una aplicació de telèfon perquè el servei del 112 detecti de manera immediata si rep la trucada d'una víctima.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Joan Ramon Laporte
Catedràtic de farmacologia

“Cal rigor en l’avaluació dels medicaments, ara és un frau”

Barcelona
BADALONA

“Si tanquen, tornarem a viure al carrer”

BADALONA

Una vila suspesa en el temps

Roses
La monarquia

Felip VI ‘el covard’?

Olot

Auditories energètiques gratuïtes per als comerços

Olot
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró