Societat

Gómez-Pomar lamenta les crítiques de Puigdemont a la manca d'inversió del govern espanyol

El secretari d'Estat d'Infraestructures reivindica que “Catalunya és una prioritat” als pressupostos de l'Estat

Afirma que assistir a la inauguració de l'L9és un acte de “lleialtat institucional”

El secretari d'estat d'Infraestructures, Julio Gómez-Pomar, ha lamentat les crítiques que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha fet a l'Estat durant l'acte inaugural de la línia L9 Sud del metro. Puigdemont ha acusat l'administració espanyola d'haver “dimitit” de les seves responsabilitats d'inversió en mobilitat a Catalunya.

Per Gómez-Pomar, la posició del govern català en relació amb l'Estat espanyol “és reiterada i evident” i ha volgut evitar obrir una nova polèmica en relació amb les declaracions de Puigdemont: “No entraré en comentar paraules que es qualifiquen per si soles”, ha dit.

El secretari d'Estat d'Infraestructures ha defensat que la posició del Ministeri de Foment és que “la inversió de l'Estat espanyol a Catalunya és una prioritat i motiu de gran dedicació del pressupost”. “En els darrers cinc anys s'han assignat 11.000 milions d'euros com a inversió a Catalunya”, ha reivindicat.

Gómez-Pomar ha volgut recordar davant els mitjans de comunicació que en el futur també es posarà en marxa el tren llançadora que connectarà l'Aeroport del Prat amb el centre de la ciutat de Barcelona, a través de l'estació de Sants. Una obra, ha assegurat, que “ha reactivat el govern espanyol”.

El representat de Foment ha reivindicat que “pel govern espanyol tota infraestructura per a la mobilitat és una bona noticia”. Ha posat en valor el fet que “la connexió amb l'Aeroport és una noticia extraordinària” ja que servirà per “vertebrar Barcelona”, a través també de la zona universitària i de la fira.

Gómez-Pomar també s'ha referit a la polèmica per les invitacions a l'acte de la inauguració de la línia L9 i al presumpte veto a la ministra de Foment, Ana Pastor. “No obriré cap polèmica, però la gestió de les invitacions per a la participació de l'Estat espanyol a l'acte s'hauria pogut organitzar millor”.

Tot i aquests retrets, ha afirmat que ser-hi present era un acte de “lleialtat institucional”. “És essencial la presència del ministeri de Foment a qualsevol inauguració que tingui lloc”. En aquest sentit, ha subratllat que el cas de l'L9 és especialment significatiu “per la vinculació amb l'Aeroport i les connexions ferroviàries”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Infraestructures i Serveis

Territori reforça diverses línies d’autobusos interurbans

Barcelona
GIRONA

L’Ajuntament s’adhereix a la Setmana Sense Soroll

GIRONA
Infraestructures i serveis

Territori avalua si és factible la connexió entre Sabadell i Castellar amb ferrocarrils

Sabadell
sant aniol de finestres

Nova ruta de bus fins a les Planes d’Hostoles els dies de mercat

sant aniol de finestres
girona

L’IEC premia les investigadores de la UdG Gemma Bartolí i Judit Pujol

BARCELONA
societat

Envien a judici els investigats d’apunyalar un noi per motius racistes

santa coloma de farners
SOCIETAT

La gelada afecta els cultius de fruita dolça de Ponent

Lleida
Informe d'AI

Amnistia alerta sobre el col·lapse del dret internacional

barcelona
societat

La Torre de Capdella vol recuperar el complex de Molinos

Torre de Capdella