Societat

L'hospital de Calella ven patrimoni per millorar

El centre, que gestiona la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, subhastarà cinc habitatges, un local, un solar i una finca agrícola

Els diners es destinaran a obres de millora i renovació de material sanitari, entre d'altres

L'hospital Sant Jaume de Calella, que gestiona la Corporació de Salut del Maresme i la Selva (CSMS), posarà a la venda aviat tot el seu patrimoni immobiliari no sanitari – a excepció de l'Hostal Vell– amb l'objectiu de disposar de diners suficients per poder fer inversions diverses en l'equipament hospitalari de la ciutat. La llista de béns immobles que es posaran a subhasta pública inclou des de pisos i cases fins a un local, un solar i una finca agrícola repartits arreu del terme municipal. En total, les previsions de l'ens situen en més d'un milió d'euros el valor del patrimoni en cas que es pugui vendre tot. Els immobles es distribuiran en diferents lots en funció de la seva tipologia i de la possibilitat que trobin un comprador. Els diners que s'obtinguin es destinaran “íntegrament” a millores del centre sanitari, tant a obres de reforma com a renovació d'aparells i material tant quirúrgic com de servei més general, com pot ser la climatització.

Disposar de diners

La gerent de la CSMS, Núria Constans, confirma que la mesura s'ha pres com a sortida més viable perquè l'hospital pugui disposar de diners per invertir en la seva millora. “El pressupost d'aquest any evidencia que amb l'activitat normal del centre i sense el suport d'altres administracions l'hospital no té recursos suficients per afrontar inversions que, d'altra banda, són molt necessàries”, diu, i hi afegeix: “La venda d'aquests immobles, procedents d'herències i cessions, ens permetria afrontar les despeses.” Constans destaca que la venda del patrimoni “només es pot destinar a inversions vinculades a l'hospital i no pas a despesa corrent”, i avança que l'operació es posarà en marxa tan bon punt la corporació rebi la conformitat de l'Ajuntament de Calella.

En aquest sentit, el ple de dilluns va donar llum verd a la venda del patrimoni de l'hospital, una condició que es va estipular l'any 2011 quan es va dissoldre l'antic Patronat de l'Hospital de Calella, que depenia de l'Ajuntament de Calella, i el seu patrimoni va ser cedit per l'administració local a la corporació. El regidor de l'àrea de Territori, Jordi Sitjà (CiU), va precisar que el Patronat de l'Hospital de Calella en el seu moment no tenia entitat jurídica i que per aquest motiu el patrimoni era responsabilitat directa del consistori. “En tot cas, tots els immobles havien estat cedits directament a l'hospital i el centre era el seu propietari real”, va comentar. El regidor i, posteriorment, l'alcaldessa, Montserrat Candini (CDC), van assegurar que en tant que membre del consell rector de la CSMS l'Ajuntament rebrà informació exhaustiva dels diners que s'obtinguin en la subhasta i les inversions a les quals es destinaran. “Hi ha molt bona predisposició per part de la gerència d'informar de cada pas que es fa en benefici del centre hospitalari”, va remarcar Jordi Sitjà.

Tant la CUP com ICV-EUiA, a l'oposició, van votar a favor de l'autorització a l'hospital perquè pugui vendre el seu patrimoni i ERC es va abstenir. Totes les formacions, però, van reclamar màxima transparència i informació sobre el destí dels diners que s'obtinguin en la subhasta.

L'Hostal Vell, aprovat

En el mateix ple va ser aprovat per unanimitat l'acord de permuta de terrenys de l'Ajuntament a canvi que aquest obtingui la propietat de l'Hostal Vell, que vol destinar a equipament social. El regidor Jordi Sitjà va precisar que la finca que es permuta és de 1.325 m² i que correspon a la part d'aparcament que hi ha al costat del servei d'urgències de l'hospital “en previsió que quan hi hagi recursos es pugui ampliar l'equipament”. Les 33 places d'aparcament de zona blava afectada continuaran sent gestionades per l'empresa pública Gestvia.

Malgrat que la proposta va ser aprovada per unanimitat, la portaveu d'ERC, Cristina Gómez, va especificar que el seu grup proposava destinar l'Hostal Vell a usos formatius vinculats a la sanitat atesa la seva proximitat al consistori. L'alcaldessa va oferir diàleg i va recordar que l'objectiu del govern és tenir enllestit el projecte en un màxim d'un any i mig.

LES FRASES

Els diners de la venda es destinaran a inversions i no pas a despesa corrent
Núria Constans
GERENT DE LA CORPORACIÓ DE SALUT DEL MARESME I LA SELVA
L'Ajuntament serà informat de com es distribuiran els recursos obtinguts
Jordi Sitjà (CiU)
REGIDOR DE TERRITORI DE L'AJUNTAMENT DE CALELLA


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Diagnòstic mèdic al català

Barcelona

Un nou barri que aspira a ser un referent internacional

Sant Adrià de Besòs
Societat

Busquen sostre per als usuaris de l’alberg que tanca a Badalona

Badalona
Dilluns s’inicia l’enderroc del Gimnàs Sant Pau
Societat

Dilluns s’inicia l’enderroc del Gimnàs Sant Pau

barcelona
Moda

El món mira la moda nupcial que s’exhibeix a Barcelona

Barcelona

Banc Sabadell celebra la setzena edició dels Aces Solidaris

gastronomia

Cap de setmana de festival gastronòmic al Moll de la Fusta

Barcelona
cultura

L’Ajuntament de Vic introduirà clàusules lingüístiques en els contractes públics

vic
Iran

La Policia de la Moral torna a detenir dones per no portar el vel islàmic

Barcelona