Societat

Els treballadors del metro de Barcelona rebutgen la proposta de l'empresa i mantenen la vaga pel Mobile World Congress

Consideren que l'oferta presentada per TMB “està molt allunyada” de les demandes de la plantilla

Els treballadors del metro de Barcelona han rebutjat la proposta presentada per l'empresa i acorden mantenir la vaga pel Mobile World Congress, segons ha informat el sindicat de la UGT. Aquesta és la decisió que han pres 700 treballadors que han participat en l'assemblea d'aquest matí.

No obstant, a dos quarts de cinc de la tarda se celebrarà una segona assemblea que servirà per obtenir una votació definitiva sobre l'oferta presentada per l'empresa per desencallar les qüestions més enrocades, els contractes parcials i sous, que els treballadors consideren que “està molt allunyada de les demandes de la plantilla”.

Els sindicats han explicat que la proposta de l'empresa preveu que 250 persones del col·lectiu de treballadors del metro puguin passar a tenir un contracte complet des d'ara i fins al 2020. Després d'estudiar la proposta, el comitè ha manifestat la predisposició a ser més flexibles amb aquest calendari, sempre i quan la mesura inclogui les 600 persones que tenen contracte parcial.

Aquest és un dels nou punts que inclou la contraoferta dels representants dels treballadors a la proposta presentada per l'empresa, una contraoferta que ha estat estudiada per la direcció. Un cop es van reprendre les negociacions ahir, des del comitè s'assegura que la direcció no ha acceptat cap dels nou punts, i ha variat lleugerament la seva proposta inicial. Per això, el comitè va decidir de manera unànime no acceptar l'oferta de l'empresa però va considerar sotmetre-la a la votació dels treballadors en dues assemblees aquest dijous al matí i a la tarda.

De moment, en l'assemblea d'aquest matí, on s'hi ha aplegat 700 treballadors, s'ha rebutjat la proposta presentada per l'empresa i s'ha acordat mantenir les jornades de vaga el 22 i 24 de febrer, coincidint amb el Mobile World Congress.

De la seva banda des de l'empresa s'ha assegurat que les condicions explicitades a la proposta presentada aquest dimecres al comitè d'empresa són les màximes que pot assolir la companyia i recorda que la plantilla de Metro “no ha patit pèrdua de poder adquisitiu” els últims anys. També ha explicat que “la gran majoria” de la plantilla disposa de contracte indefinit, concretament el 90%, i un altre 6% són contractes de relleu vinculats a una jubilació parcial.

També ha recordat que “la gran majoria” de la plantilla treballa a temps complet, concretament el 75%. La direcció considera que els contractes a temps parcial tenen retribucions “dignes” i responen a les necessitats de garantir la prestació del servei públic a Barcelona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona