Societat

DIES DE VI I ROSES

Teca futbolera i còctels dalinians

El Camp Nou inaugura el seu primer restaurant interior a mitges entre el Grup Iglesias i Serunion
Albert Raurich, del premiat Dos Palillos, prepara nou restaurant, el Dos Pebrots
El bàrman, hereu del popular bar Boia de Cadaqués, es va formar al Miramar i a El Bulli
Els còctels de Manel Vehí es poden tastar als baixos del restaurant Eggs, de Paco Pérez

“He fet conferències en llocs com Esade i el Basque Culinary Center, però mai m'he posat tan nerviós com ara”, deia Juan Carlos Iglesias en acabar el seu discurs de presentació del primer restaurant que hi haurà a l'interior del Camp Nou. “És que el dia que Iniesta va marcar a Stamford Bridge jo estava a casa tirat a terra cridant emocionat com mai a la vida...”, diu recordant l'èpic gol que va donar
al Barça en els últims minuts del partit el pas a la final de la Champions League del 2009, que es disputaria a Roma. Precisament l'espai gastronòmic es diu així, Roma 2009. Té nom de gran copa aconseguida i neix amb ganes
de seduir per l'estómac els seguidors blaugrana.

“Volem desenvolupar un espai d'oci per als fans i els socis, i això comporta incloure una bona oferta gastronòmica”, explicava dilluns en la inauguració el director general del club, Nacho Mestre. La resposta ha sorgit de l'aliança entre la línia alta d'una potent empresa de càtering, Serunion, i una de restauradora en constant evolució, el Grup Iglesias. Si els primers donen menjar a 450.000 persones a l'Estat, els segons són tres germans propietaris dels Rías de Galícia (que han visitat tots els jugadors del Barça), l'Espai Kru (que el 2016 ha estat a punt d'obtenir l'estrella Michelin) i la casa de tapes Cañota. També participen en els reconeguts projectes restauradors dels germans Adrià a Barcelona que encapçala el Tickets.

“Sempre havia dit que el meu somni era gestionar el Barça i mira on som; ara ja em puc jubilar”, comentava el president de Serunion, Antoni Llorens, tan emocionat com Juan Carlos Iglesias. Ho deia des del cor, molt conscient que també alimenta altres espais tan emblemàtics com el Liceu, el TNC, el Palau de la Música, l'Auditori... I aviat el World Trade Center. Però els colors són els colors. Feina i plaer entrelligats per crear un restaurant que vol “presentar una oferta assequible, mediterrània, de qualitat i apta per ser compartida”. S'ubica a la sala anterior a la llotja presidencial i només funcionarà quan no hi hagi partits.

Preparat per donar cabuda a més de 140 comensals, les expectatives de públic són grans, perquè una bona part dels molts visitants que passen per la zona VIP en els tours que s'organitzen al Camp Nou es poden sentir temptats per un àpat amb un preu mitjà de 30-40 euros. “Jo el vaig tastar la setmana passada amb els meus fills i vam menjar més de 15 plats, picotejant una mica de cada”, deia Llorens mentre el xef del grup Iglesias, que tot ho controla, Ever Cubilla, recomanava compartir-ho tot. “Hi ha aperitius molt interessants i tot un recorregut d'arrossos, carns i peixos. La gamba de Palamós a la planxa, fideuades, bacallà amb samfaina...”

Hi haurà algun plat inspirat en el Barça, a l'estil del gol de Messi de Jordi Roca? “De moment encara no, però hi pensarem”, diu envoltat d'altres col·legues que van donar suport a la nova iniciativa. Óscar Manresa, Dani Lechuga, Nandu Jubany i Albert Raurich, que d'aquí a poc temps obrirà un local a prop del seu Dos Palillos:
es dirà Dos Pebrots i serà de cuina mediterrània. Tampoc faltava Carles Abellán, que té el Tapas 24 als peus de l'espai Roma 2009.

El protagonista de l'altra gran estrena gastronòmica de la setmana, Manel Vehí, també té un punt de connexió amb els germans Iglesias, ja que va treballar el 2011 al Tickets d'Albert Adrià. De fet, fill com és de família restauradora de Cadaqués, es va formar amb els millors a El Bulli, on va ser des del 2008 fins al 2011. De seguida li va agradar la sala i després es va centrar en el món dels còctels. Ara les seves creacions es poden tastar en un espai propi a Barcelona, a la cocteleria Doble, al pis de sota del restaurant Eggs, de Paco Pérez. “Hi crec molt, en el Manel, m'agrada el que fa i com ho fa; la seva cocteleria
és jove i màgica”, deia el xef del Miramar de Llançà, que el coneix de ben petit: “Es va iniciar en el món de la gastronomia de jovenet a casa meva; és un noi molt maco i li tinc molt d'afecte.”

Del mateix parer és Oriol Castro, que va compartir amb el bàrman uns anys a El Bulli, i té una estreta relació amb la seva família. Manel és la quarta generació que regenta a tocar del mar el popular bar Boia de Cadaqués, que aquest any complirà 70 anys, i ho celebrarà amb un llibre de la seva història que promet molt, escrit per Salvador Garcia-Arbós. El periodista va ser el mestre de cerimònies en la inauguració del Doble. “El besavi de Manel va muntar el Boia el 1946 i el seu avi, que era pescador, va continuar, però no és fins al 1979 que el seu pare el professionalitza i obre cada dia”, explica. El pare de Manel és Pere Vehí, home il·lustrat, gran potenciador de la gastronomia (“ens va ajudar molt a obrir el Compartir”, explica Castro), molt vinculat al món cultural de Cadaqués i gran coneixedor de l'obra de Dalí, a qui veia de petit en el seu Cadillac quan arribava al poble.

Manel, que ha fet estades en les cuines foranes de José Andrés i Grant Achatz, elabora amb àgil mestria, sense aturar-se ni un segon, còctels de colors i formes sofisticades. “La seva cocteleria et permet beure més d'una proposta sense que et pugi al cap, i això és sensacional”, diu Garcia-Arbós mentre provem d'arrencar l'enfeinadíssim bàrman de la barra del Doble per fer una foto de grup.
“Si fóssim al noucentisme, aquest local es diria Cap de Creus”, diu Garcia-Arbós. Per fer-vos-en una idea, res millor que fer una ullada als vídeos del web Boianit.com. Manel elabora esplèndids còctels nocturns vora el mar de Cadaqués amb una estètica suggeridora que combina paisatge, música i convidats feliços, entre els quals, Helena Garcia Melero i Marc Clotet. Per cert, el seu pare, Bonaventura Clotet, no va faltar a la festa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES

Conveni pioner en matèria de transició ecosocial urbana

girona
Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona