Societat

L'Ajuntament de Lloret no veu desertització al nucli antic

L'alcalde recorda que, amb 9.400 residents, és la zona més poblada del municipi

La falta de regulació hi ha fet proliferar, però, el comerç de ‘souvenirs' i es vol regular amb un nou pla d'usos

Tant l'alcalde de Lloret, Jaume Dulsat, com el regidor de l'àrea, Albert Robert, no veuen “desertització” al nucli antic de
la població, com alerten tant l'associació de veïns de la zona com la de comerciants. De fet, els dos col·lectius esmentats aposten per un pla d'habitatge, entre altres mesures per revitalitzar el barri, però l'Ajuntament no el veu necessari. “Al nucli antic hi ha 9.400 residents censats; és el més poblat de tots, més que qualsevol altre, però evidentment com a destinació turística té molts locals de lloguer. El problema del nucli antic és que té el millor i el pitjor, té el carrer Sant Pere, el passeig del Mar, una façana marítima molt maca, però també carrerons que no ho són tant”, opina l'alcalde.

Per Dulsat, d'un pla d'habitatge en tot cas caldria “parlar-ne”, però recorda que els recursos “són finits”, i no aposta per la subvenció per a la rehabilitació de les façanes (que en tot cas s'hauria de fer amb fons europeus, va dir), o l'exempció d'impostos, que tampoc veu gaire viable. En tot cas, un dels projectes que sí que es vol avançar aviat és el del pla d'usos comercials, o de “dinamització” comercial.

Dulsat va explicar que els veïns van fer una diagnosi dels carrers que no estan prou bé i l'Ajuntament ja hi està treballant, i va recordar l'arranjament que s'ha fet de diferents carrers, com Perills i Unió, i el passeig Verdaguer. També va dir que en l'últim taller del Repensa Lloret es va tractar precisament del comerç, i la conclusió és que un pla d'usos aportaria valor afegit als establiments. En tot cas, va aclarir, seria un pla d'usos “consensuat” amb els comerciants. “No podem restringir les llicències. Al que tingui un local de souvenirs no se li trauria la llicència”, va aclarir.

Per Dulsat, cal aprendre del que no va anar prou bé amb el primer intent d'aprovar un pla d'usos, en el mandat anterior, i fer-ne un de nou. “Hem de ser molt respectuosos, després de les conclusions de Repensa Lloret hi treballarem, no podem dir que volem que la gent participi de les plataformes per millorar i tirar endavant un pla i no consensuar-lo.” A més, va recordar que fer un pla d'usos és una de les propostes recollides en el pla operatiu de turisme. Albert Robert va afegir que des del 2008 el nucli antic ha perdut uns set-cents habitants, però que el descens s'ha viscut en general a tot el municipi.

LA XIFRA

700
habitants
calcula l'Ajuntament que ha perdut el nucli antic de Lloret de Mar des del 2008 fins ara


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SANT FELIU DE GUÍXOLS

El ple aprova el projecte del futur museu Carmen Thyssen guixolenc

SANT FELIU DE GUÍXOLS
Astronomia

Descobreixen el forat negre d’origen estel·lar més massiu de la Via Làctia

Barcelona
SALUT

200.000 pacients esperen per a una intervenció quirúrgica a Catalunya

BARCELONA
economia

Proven un sistema per reduir la salinització dels camps d’arròs del delta de l’Ebre

delta de l’ebre

Salut crea a Girona la primera xarxa hospitalària de Catalunya

GIRONA
medi ambient

Posen una caixa niu pel falcó pelegrí a la xemeneia de la incineradora de Mataró

mataró
societat

SOS Racisme llença una campanya per continuar amb la seva activitat

BARCELONA
economia

L’AMB dona una ajuda de 175.000 euros per les famílies desallotjades

esplugues de llobregat

Tret de sortida al Fórum de Gestió de Residus municipals #wasteinprogress

GIRONA