la contra

Qui vol la Half?

El mig triatló de la Challenge Costa de Barcelona Maresme ja no sembla tan clar que marxi de la comarca, perquè hi ha algun municipi prou interessat a dur-lo a terme l'any vinent

La Half Challenge o mig triatló va ser una prova de foc per a la comarca i més d'un en va sortir escaldat pels problemes, d'altra banda previsibles, originats per un esdeveniment que no tenia precedents a la zona. Aquell 24 de maig el Maresme es va estrenar com a seu d'una oferta esportiva de nivell internacional, però els organitzadors eren conscients que es tractava d'un camp de proves per preparar el camí de la Challenge amb majúscules del 4 d'octubre. Ho va ser, per bé o per mal, i en van aprendre els responsables perquè en l'aspecte esportiu i organitzatiu el triatló del dia 4 passat sortís bé. Molt bé. Tan bé, que va despertar consciències adormides per de l'oportunitat que representa formar-ne part. En un principi, tant el Consell Comarcal del Maresme com la marca Challenge van advertir que el mig triatló era una iniciativa que no tenia futur i que no es repetiria a la comarca, però en els últims dies l'eufòria de l'èxit de la Challenge ha fet canviar d'idea, i tot i que de moment només hi ha negociacions, han tret la Half Challenge del calaix dels mals endreços.

Així ho va anunciar sense complexos l'alcalde de Calella i president del Consorci de Promoció Turística Costa de Barcelona Maresme, Josep Maria Juhé (PSC), en un debat a Maresme Digital TV en què explicava que s'havia començat a parlar de mantenir la Half a la comarca, però en un municipi diferent de Calella. I també confirmava les converses «informals» fa pocs dies el regidor d'Esports de l'Ajuntament de Mataró, Ivan Pera (PSC). «Tenim la proposta sobre la taula, concebuda com a esdeveniment de promoció de ciutat, però en cap cas hi ha una decisió ferma sobre aquest tema», puntualitzava Pera, que indicava com a escull principal la despesa econòmica que representaria per a la ciutat. Altres veus assenyalaven Premià de Mar com una altra de les candidates. Al fet que és la principal població en nombre d'habitants al Baix Maresme –Calella és a l'Alt– s'hi uneix la circumstància que el govern local l'encapçala CiU. Pel que fa a equilibris, Premià de Mar tenia molts números, però fonts de l'Ajuntament descartaven la candidatura aquesta mateixa setmana. En tot cas, la Half torna a estar en moviment i ja s'apunta una reformulació de l'estructura per evitar haver de tallar la carretera N-II i, en conseqüència haver d'obrir barreres a l'autopista C-32 pel cost que comporta. Un circuit intern i urbà de la prova ciclista sembla la solució més adient. Però no és l'única. Això sí, si Juhé va confirmar el trasllat de la Half, també va assegurar que la permanència de la Challenge a Calella és «innegociable». A la convicció de l'alcalde cal afegir-hi la del principal grup de l'oposició, CiU, que, a través de la seva portaveu i senadora de la formació, Montserrat Candini, ja ha alertat que la petició de diners a l'Estat –aquest any es van aconseguir 100.000 euros– per tirar endavant una segona edició de l'esdeveniment està condicionada al fet que es mantingui a Calella.

I és que a la ciutat altmaresmenca la prova esportiva ha deixat bon gust de boca i, sobretot, els calaixos plens. Com a mínim en el sector turístic i comercial, que en vista de l'anunci de la marxa de la Half han posat el crit al cel i han reclamat la paternitat de la criatura i, per tant, la possibilitat de fer-la gran en edicions futures. I és que ja se sap que quan la noia es fa merèixer, i en especial en èpoques de crisi, li surten pretendents de sota les pedres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
enogastronomia

El certamen internacional ‘Mundus Vini’ premia vins catalans

Barcelona
VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa amb el desig de ser Patrimoni per la UNESCO

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona
infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ