Societat

L'Aquelarre de Cervera ha de canviar de lloc

Les obres del Camí de Sant Jaume fan traslladar l'escenari a la plaça Pius XII

L'edició 2016 de l'Aquelarre de Cervera haurà de canviar de lloc l'escenari central de la festa on es porten a terme moments tan característics com ara l'Escorreguda del Mascle Cabró, a causa de les obres del casc antic. Temporalment es faran a la plaça Pius XII, al darrere de la Universitat, perquè l'entorn de la plaça de Cal Racó forma part del conjunt de nou carrers i places de la zona del casc antic afectats per la remodelació del Camí de Sant Jaume, que començarà el mes que ve.

El paer en cap, Ramon Royes, va explicar ahir que aquests treballs s'allargaran fins a finals del 2017 i “canviaran la fisonomia de la ciutat'' i alguns hàbits, com és el cas de la distribució d'aquesta festa tan popular. El regidor de Territori, Aquelarre i Festes, Marc Llorens, va explicar per la seva banda que alguns espais de l'Aquelarre 2016 hauran de ser traslladats per tal de “garantir la seguretat'' de les milers de persones que assisteixen cada any a la festa que té lloc el darrer cap de setmana d'agost. L'afectació més important recau en l'espai on es fan els actes centrals, com són la Invocació i Escorreguda del Mascle Cabró, així com el gran Foqueral. En aquest punt es concentra una gran multitud de persones a Cal Racó i el fet que l'entorn d'aquesta plaça estigui immers en una remodelació total de carrers fa que la Paeria n'hagi decidit el trasllat temporal a la plaça Pius XII, al darrere de la Universitat.

Llorens ha remarcat que no es tracta d'una decisió que s'hagi pres de manera “unilateral'' sinó que s'ha consensuat amb les diferents entitats que participen en la festa. Ha considerat aquest trasllat forçat com una “oportunitat per fer un Aquelarre diferent'' i hi ha afegit que, tot i que potser sabrà greu als més nostàlgics, en un futur està previst retornar a Cal Racó.

La plaça on es faran els actes centrals de la festa és tres o quatre vegades més gran que la de Cal Racó i és on els organitzadors i els responsables de la seguretat, com ara Protecció Civil, han vist amb més bons ulls ubicar-hi ara l'espectacle. A més a més, la Paeria veu amb bons ulls el fet que estigui molt a prop de la Universitat, que és el punt des d'on es dóna el tret de sortida a l'Aquelarre i on també hi ha la Fira del Gran Boc.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona

Els àvis i les àvies porten el seu passat al Bosc de la Pabordia

girona
enogastronomia

La sommelier Anna Casabona queda tercera al campionat estatal

Sant Sadurní d’Anoia
societat

El Maresme actualitza el protocol de violències masclistes

premià de mar
societat

Gala solidària a l’Hotel Marina Badalona

Badalona

Salut activa la xarxa hospitalària Lleida-Pirineu

Lleida

Protesta contra la possible implantació d’una planta de biogàs

Camarles

Desnonen una família amb una filla de cinc anys a Tarragona

Tarragona

La unitat de drons dels Mossos a l’aeroport entrarà en servei aquest any

figueres