Societat

Societat

A mitja asta pels refugiats

Municipis catalans abaixen a mig pal la bandera europea del seu consistori

Critiquen les polítiques de la Unió Europea i de l'executiu de Rajoy, ineficaces davant la crisi humanitària dels nouvinguts al continent europeu

Diversos ajuntaments catalans han decidit abaixar les banderes del seu consistori a mig pal per protestar contra les polítiques de la Unió Europa (UE) d'expulsió massiva dels refugiats a Turquia. A Barcelona, el consistori ja no té mai la bandera europea i ha penjat una pancarta amb el lema “Refugees Welcome”, mentre que a les seus dels districtes d'Horta, Sarrià, les Corts, Sant Martí, Nou Barris i Sant Andreu sí que s'ha abaixat la bandera europea a mitja asta.

Municipis de l'àrea metropolitana i del conjunt de la demarcació de Barcelona també han promogut l'acció. Entre aquests hi ha els de Badalona, Santa Coloma de Gramenet, l'Hospitalet de Llobregat, Sant Adrià de Besòs, Sabadell, Sant Feliu de Llobregat o Ripollet, entre d'altres. Està previst que aquest gest es mantingui durant les pròximes setmanes.

Així, els ajuntaments volen expressar la seva disconformitat amb l'acord entre la UE i Turquia, en el qual es permet expulsar els refugiats provinents de països amb conflicte sense la possibilitat que sol·licitin el dret d'asil, i també mostrar el rebuig per les polítiques d'acollida del govern estatal, que només ha rebut 18 refugiats dels 16.000 assignats.

La baixada de banderes ha coincidit amb la visita a la capital catalana dels alcaldes de Lampedusa, Atenes i Lesbos, poblacions molt crítiques amb les polítiques de la UE i que han acordat mesures de cooperació entre les seves ciutats. De manera paral·lela, municipis com ara l'Hospitalet de Llobregat van fer una encesa d'espelmes davant de l'ajuntament en solidaritat amb els refugiats. L'Ajuntament del Prat de Llobregat ha convocat per aquest vespre un acte amb espelmes davant del consistori.

D'altra banda, diversos moviments europeus han fet una crida a manifestar-se aquest dissabte a favor de l'acollida de refugiats i en contra de les polítiques de la UE. A Barcelona, la plataforma Unitat Contra el Feixisme i el Racisme ha convocat una manifestació pels carrers de la ciutat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia