Societat

Els Mossos creuen que el conductor de Freginals es va adormir o es va distreure

El cap de la comissaria general de Mobilitat afirma que les víctimes mortals no portaven el cinturó de seguretat

La hipòtesi que cobra més força per als Mossos d'Esquadra és que el conductor de l'autobús que diumenge passat es va accidentar a Freginals (Montsià), causant la mort a 13 estudiants d'Erasmus, es va adormir o es va distreure al volant per una causa indeterminada, ja que va fer un “cop de volant”.

Així ho ha anunciat aquest dimecres en roda de premsa el comissari de Mobilitat dels Mossos d'Esquadra, Miquel Esquius, que també ha anunciat que cap de les tretze víctimes de l'autobús sinistrat portava posat el cinturó de seguretat.

El conductor, de 62 anys i al qual els Mossos d'Esquadra li atribueixen un total de tretze delictes d'homicidi imprudent, segueix hospitalitzat en estat crític a causa de les lesions que se li van detectar hores després de l'accident.

El responsable dels Mossos, que ha comparegut en roda de premsa amb motiu de l'operació sortida de trànsit de Setmana Santa, ha explicat que la hipòtesi que cobra més força és que el conductor va fer un cop de volant perquè es va adormir o perquè es va distreure, per motius que s'investiguen, ja sigui perquè algun passatger li va fer algun comentari o perquè va mirar el seu mòbil.

Esquius ha matisat que encara no descarten cap línia d'investigació, si bé ha insistit que la que cobra “més força” és que o bé es va adormir o bé es va distreure.

Per aquest motiu, els Mossos han demanat informació sobre el telèfon mòbil del conductor, per comprovar si el va utilitzar abans de fer el cop de volant, com fan en la majoria de casos d'accidents semblants.

Malgrat que la investigació se centra especialment en un error humà, els Mossos mantenen totes les línies obertes, segons Esquius, per la qual cosa també analitzen si podria haver-hi hagut algun error mecànic, si es va manipular el tacògraf o si el conductor estava massa cansat.

També Esquius ha revelat que cap de les tretze estudiants mortes portava el cinturó de seguretat posat, mentre que en els supervivents alguns sí que el portaven, però no tots, i que hi ha alguns casos en els quals no es pot comprovar, més enllà de la declaració dels afectats, perquè van baixar pel seu propi peu del vehicle accidentat.

A preguntes dels periodistes, el comissari dels Mossos ha explicat que el conductor va estar a la comissaria des de primera hora del matí de diumenge passat, una vegada que es van completar les verificacions a peu de carretera al lloc de l'accident, fins a poc abans de les nou del vespre, quan es va dirigir a una clínica per passar una nova revisió mèdica perquè li ho va demanar la seva empresa.

Segons Esquius, el conductor, que al llarg d'aquell dia va ser visitat per cinc metges diferents, va agrair als Mossos d'Esquadra que el tinguessin aïllat a la comissaria, per preservar la seva intimitat, ja que també ho van aconsellar els psicòlegs que el van atendre a causa del seu estat d'ansietat.

Després de reunir-se amb el seu advocat, el conductor es va acollir cap a les 18.00 hores de la tarda de diumenge al seu dret a no declarar davant els Mossos d'Esquadra, per la qual cosa fins ara no ha fet cap declaració oficial sobre el que ha passat.

Això no obstant, el conductor no va abandonar la comissaria fins passades les 20.00 hores de diumenge, quan es va dirigir a una clínica per sotmetre's a un nou control mèdic, ja que així ho va sol·licitar l'empresa per a la qual treballa, amb l'objectiu de tramitar els papers de la baixa mèdica.

Va ser en aquest control on els metges li van detectar una contusió pulmonar, una afectació que segons el conseller de Salut, Toni Comín, en ocasions no es descobreix fins a hores després de l'accident. El conductor va patir dilluns a la nit un xoc sèptic i des d'aleshores el seu estat és crític.

Esquius ha indicat que el conductor havia reservat per diumenge una nit d'hotel a Amposta a prop dels jutjats per poder anar dilluns a les 10.00 hores a declarar com a investigat davant la jutge, si bé l'interrogatori ha quedat suspès, sense data prevista, per l'empitjorament del seu estat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

successos

La policia busca un home que exhibia una pistola pel carrer

L’Hospitalet de Llobregat
enogastronomia

Clou el cicle ‘d’vines 2024’ per promocionar la dona al sector vitivinícola

Lleida
societat

El 82% dels vehicles ja han sortit de l’àrea de Barcelona

barcelona
enogastronomia

El certamen internacional ‘Mundus Vini’ premia vins catalans

Barcelona
VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa amb el desig de ser Patrimoni per la UNESCO

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona
infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC