Societat

Bones perspectives per al turisme de Setmana Santa

Tot i que tan sols obriran la meitat dels hotels, la Costa Daurada central espera una ocupació alta, afavorida per la coincidència amb l'Imserso

Les Terres de l'Ebre preveuen arribar al 100%, sobretot al Delta

Les principals zones turístiques de la demarcació arriben al punt àlgid de les vacances de Setmana Santa amb bones sensacions pel que fa a les previsions d'ocupació, malgrat que a la Costa Daurada central, on es concentren la majoria de places hoteleres, tan sols obriran el 60% dels establiments.A les Terres de l'Ebre es preparen pel que es considera el moment més fort de tota la temporada turística, i zones com el Delta de l'Ebre confien en penjar el cartell de complet.

Optimisme a la costa

Les reserves a la Costa Daurada central (és a dir, Salou, la Pineda i Cambrils) es veuen molt condicionades per les decisions de darrera hora i per la meteorologia. Tot i això, l'Associació Hotelera Salou Cambrils la Pineda es mostra optimista amb les perspectives de cara als quatre dies centrals de les vacances, i espera repetir i fins i tot superar els resultats de la Setmana Santa de l'any passat, en què es va registrar un 85% d'ocupació en els quatre dies centrals. Obriran tan sols una cinquantena dels hotels associats, però l'ocupació es veurà afavorida també per la coincidència a la zona de diferents grups de l'IMSERSO, que estan ajudant a incrementar les ocupacions fins al 90% en alguns hotels.

Els apartaments turístics de la Costa Daurada central també tenen unes previsions en la mateixa línia que els establiments hotelers, i aposten per arribar a unes xifres d'entre el 70% i el 75%. Encara més optimistes són les xifres al resort de Port Aventura World, que tot just fa una setmana va obrir portes i que per aquesta Setmana Santa té en funcionament tres dels seus hotels. L'ocupació que espera el parc temàtic se situa entre el 85% i el 90%.

Càmpings oberts

On sí que obren pràcticament tots els establiments és al món del càmping, que oferirà 65.000 places a la demarcació i que espera uns resultats “una mica més elevats” que els de la Setmana Santa passada, segons explica Anna Frixach, secretària de l'Associació de Càmpings de Tarragona. “No s'ha notat ni l'avançat al calendari ni la competència de la neu, la sensació és que aquests dies sortirà més gent de casa”, afegeix. L'ocupació que esperen és del 60%.

Tant als càmpings com a la Costa Daurada s'esperen turistes catalans (sobretot de l'àrea metropolitana de Barcelona), de la resta de l'Estat (especialment de l'eix de l'Ebre) i francesos. Als càmpings, a més, enllaçaran amb l'arribada dels clients d'Holanda i Alemanya.

L'Ebre, al complet

Les Terres de l'Ebre també tenen molt bones sensacions davant d'aquests quatre dies festius, que al sector turístic consideren el moment de la temporada que atreu més visitants al territori. “Hi ha hagut molt moviment des de dilluns, però aquests quatre dies estarà tot ple al Delta”, afirma Joan Capilla, president de l'Associació d'Empreses i Activitats Turístiques del Delta de l'Ebre. A les cases rurals de les Terres de l'Ebre esperen un 90% d'ocupació a partir de la nit de dijous, tot i que assenyalen que els dies previs han estat més fluixos.

L'interior tant del Camp com de l'Ebre també s'està beneficiant de l'increment previst de turistes al territori, i llocs com Montblanc, Móra d'Ebre o la Terra Alta esperen superar el 90% d'ocupació i fins i tot arribar al 100%.

LA XIFRA

60
per cent dels hotels
de Salou, Cambrils i la Pineda obriran aquests dies. La resta, entre els mesos d'abril i maig.

Arrenca la navegació al riu Ebre

Coincidint amb els dies centrals de les vacances de Setmana Santa, arrenca també la temporada de navegació pel tram català del riu Ebre, que s'allargarà fins la tardor. De fet, les embarcacions podran començar a navegar ja a partir d'avui dijous, malgrat els dubtes que fa una setmana tenia l'Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l'Ebre (Idece). “Fa una setmana estàvem amb un cabal de 1.200 metres cúbics segons i la navegació no es pot fer per damunt de 800. Ara, però, les xifres han baixat fins a 601 metres cúbics per segon”, va detallar el director de l'Idece, Joan Martín.

Tot i que l'institut tindrà en marxa tots els serveis de control i manteniment associats a la temporada de navegació pel riu, els dubtes sobre la data de la seva arrencada sí que han impedit que s'hagin instal·lat al riu les boies que habitualment s'hi poden trobar. Des de l'Idece, però, es mostren optimistes davant també de les bones previsions turístiques al territori i esperen que es tradueixin també en un increment de la demanda per a les empreses que ofereixen serveis de navegació, ja sigui en barca de motor, piragua o moto d'aigua. “Esperem continuar amb la tendència creixent de l'any passat”, va avançar Martín.

L'any passat, de fet, es va batre el rècord d'usuaris del servei, amb un total de 31.800 persones, un 7% més que l'any anterior. Les piraigües van ser el servei que més va créixer.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES