Societat

ViloBí d'onyar

Més diversitat aquest estiu a l'aeroport de Girona

La temporada arrenca demà amb més companyies i destinacions que l'any passat, però amb menys vols per la retallada de Ryanair

Hi haurà 21 aerolínies, entre rutes regulars i xàrters, i 55 destins

L'aeroport Girona-Costa Brava inaugura demà oficialment la temporada d'estiu 2016, en què hi haurà un augment significatiu del nombre de companyies i destinacions respecte a l'any passat, però no del volum global de vols comercials, a causa de la retallada de Ryanair. Concretament, segons dades d'Aena, aquest estiu operaran a Vilobí 20 companyies, que oferiran 48 destinacions diferents. Aena no compta –perquè diu que no la té confirmada– la companyia sueca Scandjet, que aterrarà a Girona mitjançant un acord amb les institucions gironines i catalanes, segons es va anunciar en una presentació al gener. Si la incloem en el còmput, hi haurà en total 21 companyies i 55 destinacions.

Això suposa un important augment respecte a l'any passat, quan van haver-hi 16 companyies i 49 destinacions. Entre les noves línies que volaran des de Girona, destaca la britànica Jet 2, que ja va anunciar fa nou mesos que oferirà enllaços amb Girona des de Newcastle, Glasgow i Manchester entre maig i setembre. Oferirà 37.000 seients i la majoria els ven en packs amb estades a la Costa Brava. També tornen els vols regulars a Brussel·les de la belga Thomas Cook.

Pel que fa als vols xàrter, repeteixen totes les companyies de l'any passat, amb l'excepció de Danish Air i Fly Egypt, que Aena encara no té confirmades, i se n'incorporen quatre de noves: Enter Air, Tui Nederland –que ja havia operat a Vilobí del 2011 al 2014–, Corendon i Aegean Airlines. Aquestes últimes oferiran només vols puntuals. La principal companyia de vols xàrter continuarà sent Thomson Airways, que aquest any, a més, incorpora una nova ruta: Glasgow.

Tot i l'augment de companyies i destins, el volum de vols comercials serà més baix que el 2015. El motiu és que les novetats són més modestes i tenen menys freqüències –vols setmanals– que les rutes suprimides per Ryanair. La companyia irlandesa passa de 36 rutes a 29. En aquestes set rutes que es perden, n'hi ha quatre que tenien un alt volum de vols –l'Alguer, Càller, Marràqueix i Palma–, dues amb un volum considerable –Dortmund i Brindisi– i una era de les que només opera dos o tres mesos –Perusa–. Aquest any també hi haurà dues rutes que es faran només de juny a agost: Cork i Knock.

LA XIFRA

41
destinacions
ofereixen les 6 companyies que fan rutes regulars. Les 15 de vols xàrter en fan 20 (algunes són iguals).

Què passa amb la companyia sueca Scandjet?

Scandjet, amb qui l'AGi –format per la Generalitat, la Diputació i la Cambra de Comerç– va presentar al gener un acord perquè volés aquest estiu des de set ciutats sueques a Girona, no figura entre les aerolínies que Aena té confirmades a hores d'ara. La Generalitat va remetre dijous qualsevol confirmació a la companyia, amb la qual aquest diari no va poder contactar. Al web de Scandjet –on fins i tot hi ha un apartat en català per als catalans que vulguin anar a Suècia– hi continuen apareixent els vols a Girona, però la majoria consten com a plens a l'hora de comprar-los. El més probable és que Scandjet operi com es va anunciar amb una desena de companyies de xàrters.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

medi ambient

Mataró canvia de lloc els peixos del Parc Central per la sequera

mataró

La UAB aprova un pla per assolir la neutralitat climàtica el 2030

Cerdanyola del Vallès
MEDI AMBIENT

El GironaNat recupera basses pluvials i en crea de noves

girona

Rècord de validacions a TMB coincidint amb Sant Jordi

Barcelona
CELRÀ

Canvien de lloc els concerts de nit de la festa major

celrà

Mig milió d’euros per netejar de pintades les persianes dels comerços

Barcelona

Èxit del simulacre d’avís per risc químic a Tarragona i les Terres de l’Ebre

Tortosa
Regne Unit

La desbandada de cinc cavalls de l’exercit provoca el caos a Londres

Barcelona
girona

Consum resol el 53% de les reclamacions a la vegueria

GIRONA