Societat

Posaran de nou escales al Cul de la Lleona, a Girona

L'estructura estarà en funcionament a principi de maig i disposarà d'una barana per millorar la seguretat

L'anterior es va treure fa quatre mesos per la caiguda mortal d'un ciutadà francès

L'Ajuntament de Girona tornarà a posar unes escales a l'escultura del Cul de la Lleona, a fi que els visitants puguin tornar a complir amb la tradició de besar-la per poder tornar, així, a Girona en el futur. La intenció del govern de la ciutat és posar als peus del monument de la plaça de Sant Feliu una estructura esglaonada amb un passamà a fi de fer-la més segura que la que hi havia fins al novembre. La nova escala constarà de cinc esglaons fabricats amb acer de tipus Corten antilliscant. Tota la peça tindrà una altura d'un metre i quaranta centímetres, i es vol que estigui instal·lada i en ús per al festival Temps de Flors, que se celebrarà entre els dies 7 i 15 de maig.

El tinent d'alcaldia i regidor d'Urbanisme, Activitats, Mobilitat i Via Pública de l'Ajuntament de Girona, Joan Alcalà, va remarcar ahir que l'objectiu “és crear un espai d'accés a l'escultura, una de les més populars de la ciutat, amb millors condicions de seguretat” que l'estructura que hi havia fins al 23 de novembre de l'any passat. L'execució de l'obra anirà a càrrec de les brigades municipals.

Amb l'escala es podrà recuperar la tradició –una de les més peculiars i representatives de la ciutat per als turistes– després que els esglaons s'enretiressin a causa d'un accident mortal.

Una escala sense barana

El va tenir dos dies abans que es tragués l'escala un ciutadà francès de 75 anys que estava de visita a Girona. A mitja tarda, l'home va enfilar-se a l'antiga estructura –que era estreta, formada per tres graons alts i sense barana– i va caure. Al cap d'unes hores va morir a l'hospital Josep Trueta a causa de les ferides ocasionades. Des del moment de l'accident fins que es van treure les escales, l'estructura va estar envoltada per tanques per evitar que ningú més hi pugés.

En aquell moment, el govern municipal va anunciar que s'elaboraria un estudi tècnic per posar una nova escala que garantís la seguretat dels usuaris i l'acompliment de la tradició. Alcalà va explicar que mai havien rebut cap queixa per l'inseguretat de la instal·lació.

Les escales que van ocasionar l'accident s'havien instal·lat el 1995, de manera que van estar en ús uns vint anys. No sempre, perquè el 2009 l'Ajuntament les va treure com a mesura preventiva durant vuit mesos per evitar el contagi de la grip A. El maig del 2010 es van reinstal·lar fins al fatal accident de l'any passat.

LA XIFRA

5
escalons
tindrà la nova escala, dos més que l'anterior. I disposarà d'un passamà que l'altra tampoc tenia.

LA DATA

21.11.15
Va succeir
l'accident que va provocar la mort d'un ciutadà francès de 75 anys en caure quan s'enfilava a l'escala.

LA FRASE

L'objectiu és crear un espai d'accés a l'escultura [...] amb millors condicions de seguretat
Joan Alcalà
regidor de via pública de girona


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES

Conveni pioner en matèria de transició ecosocial urbana

girona
Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona