Societat

Religió

Experiències a Terra Santa

Pere Codina Gironella publica un llibre de viatges en forma de ruta de pelegrinatge de set dies per Terra Santa

El llibre es presenta avui a les 7 en un acte a l'Auditori Viader de la Casa de Cultura de Girona

El llibre Vivències d'un gironí a Terra Santa és el resultat dels 14 viatges de pelegrinatge que ha fet el seu autor, Pere Codina Gironella, a Terra Santa, l'espai físic, mental i espiritual per antonomàsia del cristianisme, el judaisme i l'islam. Des de la seva primera expedició, l'any 2007, l'autor gironí ha fet un recull dels coneixements, eines culturals i vivències espirituals que cal saber per conèixer i experimentar els espais simbòlics de la fe cristiana. Així, es tracta d'un dietari de set dies que s'allunya de la simple estructura de guia de viatges –amb exhaustives llistes d'hotels i restaurants–. “Intenta ser un company de viatge per resseguir el país de Jesús –passant per escenaris bíblics com ara Galilea, Jerusalem i Betlem– i conèixer la seva terra: la d'ahir i la d'avui”, explica l'autor. Tot i això, Codina afegeix que no només és una expedició apassionant pel seu caràcter religiós, sinó també per “reviure fets històrics i conèixer diferents cultures”.

Pere Codina parla de la síndrome d'abstinència que comporta viatjar a Terra Santa. Per aquest motiu, ha fet nombroses expedicions i té previst fer-ne més en el futur. Una d'aquestes, que va compartir amb el seu amic i president executiu de Metalquimia, empresa patrocinadora de l'obra, va ser clau en la creació de Vivències d'un gironí a Terra Santa. Així, va ser Lagares qui, en adonar-se de la qualitat de la guia manuscrita de Codina, no va trigar ni un minut a convèncer-lo que el seu treball s'havia de publicar sí o sí, explica en les primeres pàgines de l'obra. Anys després, l'autor gironí elabora un llibre, replet de fotografies inèdites, anècdotes, reflexions i mapes, que es fonamenta en tres blocs. En primer lloc, l'autor fa un relat detallat del recorregut dels set dies de viatge i del que recomana visitar. A continuació, Codina complementa la descripció dels espais fent referència a la Bíblia amb l'objectiu de contextualitzar-los dins la vida de Jesús, des del seu naixement fins a la seva resurrecció. L'última part del llibre es titula “el país i la seva gent” i conté informacions socials, religioses, ètniques i històriques d'Israel. L'autor ha volgut plasmar aquesta convivència de religions i cultures amb una portada que connecta els símbols més representatius del cristianisme, el judaisme i l'islam. De la mateixa manera, recalca que “mai ha viscut cap confrontació per la seva proximitat”.

Finalment, després d'anys de dedicació i testimoniatge el llibre arriba a les llibreries. Els seus beneficis es destinaran als franciscans de Terra Santa. Per altra banda, avui a les set de la tarda es farà l'acte de presentació de l'obra a l'Auditori Viader de la Casa Cultura de Girona. El periodista i director d'El Punt Avui Comarques Gironines, Jordi Grau, presentarà l'esdeveniment, en el qual intervindran Francesc Pardo, bisbe de Girona, i Josep Lagares, president executiu de Metalquimia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Infraestructures i serveis

Invertiran 9,2 milions en la millora de les carreteres a Lleida

Lleida
societat

El govern impulsarà un nou servei d’atenció a víctimes de ciberviolència masclista

barcelona
urbanisme

Manresa inicia les obres per convertir el principal eix comercial en una illa de vianants

Manresa

Inici del pla pilot d’infraestructura verda a Palafrugell

Palafrugell
societat

Batlle defensa que Barcelona és “segura” i crida a gaudir de la Mercè

Barcelona
Societat

Cultivar cafè sota roures i alzines a Sant Vicenç de Torelló

Sant Vicenç de Torelló
INFRAESTRUCTURES

Avança l’estació de l’L9 I l’L10 a la plaça Maragall

Barcelona
Informació especial

La Universitat de Girona incrementa la seva oferta acadèmica

Estat Francès

Esclaten violentes protestes a Martinica per l’augment del cost de la vida

Barcelona