Societat

Aposta de Girona per atreure l'elit de l'esport internacional

campanya El govern iniciarà accions per promoure que esportistes de primer nivell s'entrenin a la ciutat amateurs També es promourà el turisme esportiu no professional amb un redisseny del calendari de curses

L'Ajuntament de Girona iniciarà de manera immediata la segona fase del projecte per convertir la ciutat en un referent esportiu arreu del món. Dins del marc de la Destinació de Turisme Esportiu (DTE) Girona, el govern municipal ha preparat un pla d'acció per atreure esportistes internacionals. L'objectiu és que converteixin la ciutat en la seva base d'entrenament i que esportistes d'elit del món del running o el ciclisme participin en curses de Girona. Això es durà a terme en col·laboració amb l'Agència Catalana de Turisme i el Patronat de Turisme de la Costa Brava. Serà a través de la participació en fires i esdeveniments internacionals, mostrant els actius de la ciutat i l'entorn per a la pràctica de l'esport.

La ciutat intentarà també ser designada per organitzar grans esdeveniments esportius d'abast internacional i es promourà la DTE Girona a través de bloguers, usuaris d'Instagram, centres esportius i publicacions referents del món de l'esport. Les accions aniran acompanyades d'una potenciació dels mercats on ja treballen les empreses que formen part de la DTE Girona, en països com ara Alemanya, el Regne Unit, el Canadà, els Estats Units, el Benelux i els estats francès i espanyol.

Aquestes accions dirigides de manera especial als professionals s'espera que tinguin també un impacte en l'atracció de practicants amateurs. Aquest sector, però, rebrà una atenció especial amb una redefinició –“un canvi de xip”, va dir ahir la regidora de Promoció Econòmica, Desenvolupament Local i Turisme, Glòria Plana– del calendari de curses de la ciutat, per traslladar-les als caps de setmana. Actualment n'hi ha una cinquantena. Per la seva banda, la regidora d'Educació i Esports, Isabel Muradàs, va destacar que l'atracció d'esportistes professionals i amateurs ha de dur a una major desestacionalització del turisme a la ciutat.

‘Girona enjoy sport'

El pla d'acció va acompanyat de la creació d'un logotip de la DTE Girona i un lema, Girona enjoy sport. El logotip i el lema s'utilitzaran en esdeveniments esportius i també s'han fet productes de marxandatge com ara tasses i samarretes. L'Ajuntament ha demanat la col·laboració dels esportistes a fi que pengin fotos seves amb la samarreta a les xarxes. Ahir els responsables municipals ja van rebre el suport d'una quinzena d'esportistes que van assistir a l'acte de presentació del logotip.

LA XIFRA

30.07.15
La ciutat de Girona va rebre
la certificació com a destinació turística esportiva en la modalitat de multiesports.
5
esports
inclou la certificació DTE Girona: atletisme, natació, tennis, ‘running' i ciclisme.
Certificació DTE

L'Ajuntament destaca la participació empresarial

La ciutat de Girona va rebre el 30 de juliol del 2015 la certificació de l'Agència Catalana de Turisme com a destinació de turisme esportiu en la modalitat de multiesports. Concretament per a atletisme, natació, tennis, running i ciclisme. La certificació a la ciutat va acompanyada del reconeixement d'empreses relacionades amb la pràctica d'aquests esports com a centres DTE. Ahir les regidores Muradàs i Plana van entregar acreditacions a tres nous col·laboradors: el centre Cènit, el serveis d'esports de la Universitat de Girona (UdG) i el centre Sportcat. També s'hi han implicat els hostalers de Girona, amb la creació de paquets turístics per a esportistes.

Turisme

Un nou pol econòmic per atreure visitants

L'esport s'ha convertit des de les darreres eleccions en un nou cavall de batalla del govern de Girona, en mans de CiU, per a la promoció de la ciutat i la potenciació de l'activitat. Després de l'explotació dels actius arquitectònics, gastronòmics i culturals, en col·laboració amb el sector privat, el consistori va considerar que la ubicació de Girona, la seva geografia, així com la qualitat dels seus equipaments, feien possible treure més rendiment del que d'alguna manera ja era una realitat: que diversos equips professionals, per exemple del ciclisme, amb atletes de primer nivell mundial entre les seves files, s'entrenessin a Girona per les condicions que hi trobaven.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia