Societat

Les estacions d'esquí venen un 9,7% més de forfets

La Diputació la considera la millor de les darreres set temporades

Les estacions d'esquí del Pirineu de Lleida han venut durant aquesta temporada d'hivern 1.272.000 forfets, un 9,5% més que l'any passat. Segons el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, ha estat la millor de les darreres set campanyes i s'ha superat l'objectiu marcat a l'inici de temporada de vendre 1.225.000 forfets. Les dades, però, encara són provisionals a l'espera del recompte final de les estacions d'Espot i Port Ainé, que ahir van ser les últimes de tancar les instal·lacions.

El Patronat de Turisme va destacar que tot i el començament complicat per les altes temperatures i la manca inicial de neu, la temporada ha estat molt positiva. Així,, s'ha superat la mitjana de forfets venuts a les estacions lleidatanes (1.178.771) en les últimes 10 temporades.

Baqueira Beret ha tornat a ser l'estació que ha rebut més esquiadors i ha venut 888.773 forfets, un augment del 10,7% respecte a la campanya passada. El complex aranès va acabar la temporada el diumenge 3 d'abril amb resultats “molt positius”, segons la direcció del complex, amb un balanç de 128 dies en servei.

Boí Taüll Resort ha despatxat 119.500 forfets, cosa que representa un augment del 8% respecte a la temporada anterior. Els responsables de l'estació han incidit en els bons resultats finals de la campanya gràcies, en part, a les dades de la Setmana Santa.

Les dues estacions del Pallars, gestionades per Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (Espot i Port Ainé), han rebut un nombre estimat de 180.000 esquiadors però encara els falta tenir les dades definitives, un 11,% més. Quant a la resta d'estacions d'alpí, Port del Comte ha venut 49.000 forfets, un 5,8% menys.

Tavascan, que ha estat 116 dies oberta als esquiadors, ha viscut una magnífica campanya i ha venut uns 10.000 forfets (7.000 d'alpí i 3.000 de nòrdic), el doble que la temporada anterior, un rècord absolut per a l'estació.

Pel que fa al conjunt de les estacions de nòrdic del Pirineu de la demarcació, el nombre de forfets venuts és de 28.700, amb un lleuger descens del 3%. La mitjana de dies que han estat obertes les estacions de nòrdic ha estat de 63.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

girona

L’IEC premia les investigadores de la UdG Gemma Bartolí i Judit Pujol

BARCELONA
societat

Envien a judici els investigats d’apunyalar un noi per motius racistes

santa coloma de farners
SOCIETAT

La gelada de matinada afecta els cultius de fruita dolça de Ponent

Lleida
Informe d'AI

Amnistia alerta sobre el col·lapse del dret internacional

barcelona
societat

La Torre de Capdella vol recuperar el complex de Molinos

Torre de Capdella

Disset anys esperant equipaments a les Glòries

Barcelona
crònica

Les roses del Firal i les del cementiri

enogastronomia

Cinc catalans competeixen a Madrid per ser el millor sommelier de l’Estat

Barcelona

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell