Societat

Tradició i futur a la 66a Fira de l'Ascensió de Granollers

Uns 160 expositors, 12 estands a la mostra gastronòmica i 20 expositors a Jugar x Jugar són les xifres d'una fira que estarà oberta del 5 al 8 de maig

La infermera, filòloga i doctora en ciències socials i salut Montserrat Roca Roger serà la pregonera de l'Ascensió 2016. L'acte que tradicionalment enceta la programació de la Fira i Festes de l'Ascensió se celebrarà el proper dimarts, 3 de maig, a les 7 de la tarda, a la Sala Tarafa. Del 5 al 8 de maig el Parc Firal de Granollers acollirà la 66a edició de la Fira de l'Ascensió. Uns 160 expositors, 12 estands a la mostra gastronòmica i 20 expositors a Jugar x Jugar són les xifres d'una fira que combina tradició i futur.

Sense oblidar els sectors més tradicionals com ara l'agricultura i la ramaderia, es mantenen els àmbits d'alimentació, indústria i promoció econòmica. Com en les darreres edicions, l'automoció tindrà una presència destacada, amb un espai de 2.800 m

2
i més de 80 vehicles exposats. El turisme pren protagonisme: el Segrià i Ripoll enguany fan parada a Granollers per promocionar els seus productes i paisatges. No hi faltarà una àmplia representació del comerç local i la mostra gastronòmica, que arriba a la dotzena edició. Un dels espais més visitats de la fira, la carpa agrícola ramadera, incorpora el Mercat de Pagès, amb productes portats directament pels seus productors i tastos. El passeig per la fira estarà amenitzat per moltes activitats per al públic infantil.

Horaris

Dijous, de 17 a 21 h.

Divendres, dissabte i diumenge, de 10 a 21 h.

Els protagonistes de la Passada

M.J.R.

Ninots, titelles i putxinel·lis seran els protagonistes de la Passada de l'Ascensió, que es farà el dissabte dia 7 maig, a les 5 de la tarda. Aquest any, la Passada, que arriba a la 17a edició, té un funcionament una mica diferent, ja que “la carretera” esdevé un itinerari on són les persones les que es desplacen per veure les diferents representacions. Actuaran 13 companyies professionals, que mostraran diverses modalitats de titelles: de guant, de fil, de tija i càmera negra, de peu i vareta... Entre les representacions que es podran veure a la Passada destaca El Betlem de Tirisiti d'Alcoi, declarat bé immaterial d'interès cultural. El Museu de Granollers i La Troca, a Roca Umbert, programen també exposicions per acostar el món dels titelles.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES

Conveni pioner en matèria de transició ecosocial urbana

girona
Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona