territori

Una exposició i un lipdub inicien els actes de celebració dels 35 anys de l'Escola Alba

El dia 6 de juny es farà una festa de fi de curs

L'Escola Alba de Reus ha iniciat la celebració del seu 35è aniversari amb un acte obert al públic al Palau Bofarull, aquest dimecres. Durant l'esdeveniment s'ha presentant un conte i un lipdub, i s'ha inaugurat una exposició sobre aquest centre d'educació d'alumnes amb necessitats especials. Els actes de celebració seguiran els dies 3 i 6 de maig amb una conferència i una representació teatral dels alumnes del centre.

El Palau Bofarull ha acollit la presentació del conte 'El viatge de l'Alba', un relat il·lustrat pels mateixos alumnes amb la participació de totes les aules del centre que han aportat arguments, idees i dibuixos per fer- ho possible. Una noia de 15 anys, l'Alba, és la protagonista d'una aventura que la porta a recórrer diferents ports desconeguts i a aprendre a descobrir i a relacionar-se amb el seu entorn.  La Diputació de Tarragona s'ha encarregat de l'edició i publicació del conte i se n'han editat 500 exemplars que es posaran a disposició de les famílies i la comunitat educativa.

El públic ha pogut assistir, també, a l'estrena del lipdub de l'Escola Alba. Alumnes de primer curs de Gràfica Audiovisual: infografia 3D, de l'Escola d'Art i Disseny de Reus, han estat els responsables d'enregistrar i editar el  vídeo que s'ha presentat i que ha estat el resultat de la col·laboració entre els dos centres d'ensenyament de la Diputació.

L'acte de celebració ha acabat amb la inauguració de l'exposició 'L'Escola Alba', amb imatges i explicacions de la feina del dia a dia del centre, les activitats quotidianes que es fan amb l'alumnat de les diferents edats, des de l'estimulació dels sentits, a l'aprenentatge de creixement i desenvolupament personal i social. La mostra es podrà veure properament al centre i, posteriorment, serà itinerant i recorrerà diversos municipis del Camp de Tarragona.

Els actes de celebració del 35è aniversari de l'Escola Alba tindran continuïtat durant el mes de maig amb la conferència de Carles Parellada Enrich, 'L'educació com un espai d'acompanyament a la vida: mirant més enllà de les dificultats, apreciant les possibilitats', el dia 3 de maig a les 7 de la tarda al Palau Bofarull. El dia 6, tindrà lloc la representació de l'obra de teatre 'Jo no vull ser...PAVO', a càrrec del grup de l'escola 7deteatre a l'Auditori Higini Anglès del Palau Bofarull. La celebració de l'aniversari del centre culminarà amb la festa de final de curs el dia 10 de juny.

Un llarg recorregut des de 1981

L'activitat del CPEE Alba de la Diputació va començar el 27 d'abril de 1981 amb 13 alumnes, una xifra que ha anat creixent al llarg dels 35 anys d'història. En l'actualitat, acull un total de 77 alumnes de les diverses modalitats d'escolarització que ofereix l'escola. Actualment hi ha 42 persones treballant al centre.

Des dels seus inicis, fins ara, s'ha ampliat la xifra de professionals especialistes, l'ampliació del temps d'escolarització, que en l'actualitat va dels 3 als 21 anys i la incorporació de nous projectes: aula verda, teatre, biblioteca, equitació terapèutica o la teràpia assistida amb animals, entre d'altres. A més, el centre ofereix diferents modalitats d'escolaritat: escolarització ordinària, amb la presència permanent de l'alumnat en l'horari del centre; escolarització compartida amb l'escola ordinària durant alguns dies de la setmana; i escolaritat compartida de recursos. En aquest cas, l'alumnat assisteix a sessions concretes de logopèdia, fisioteràpia i psicologia.

La notícia completa a Reus Digital


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp
FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES