Societat

La PAH interpreta el nou recurs del PP com “un cop d'Estat”

Macías lamenta que Rajoy obstaculitzi “drets dels ciutadans”

Els sindicats critiquen l'atac a les persones vulnerables

Les mobilitzacions ciutadanes i les reunions amb persones clau del món polític i social no van impedir que ahir la indignació es tornés a apoderar de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) i de la resta d'entitats que formen part de l'Aliança contra la Pobresa Energètica (APE), les principals promotores de la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) que va obligar, el juliol passat, al Parlament de Catalunya a aprovar mesures contra els desnonaments i la pobresa energètica.

Ahir, a través d'un comunicat, les entitats van qualificar de “cop d'Estat del PP, la banca i les elèctriques” el recurs d'inconstitucionalitat del govern espanyol contra diversos articles de la llei 24/2015.

“Avui [ahir per al lector] el PP ha escrit una nova pàgina negra en la història dels drets fonamentals a l'Estat”, comença el comunicat. I continua: “La darrera ofensiva cap a la llei contra l'emergència habitacional i la pobresa energètica indigna, però no sorprèn, ja que la legislatura de Rajoy ha estat marcada per atacs constants a la població.” Va ser el PP, recorden, que malgrat haver aconseguit 1,5 milions de signatures va bloquejar la ILP Hipotecària de la PAH al Congrés l'any 2013.

La nota firmada per la PAH i l'APE, però també pel Grup Promotor de la ILP Habitatge i l'Observatori DESC, acusa el PP de “continuar apostant per l'habitatge com a objecte d'especulació i negoci, i no pas com un dret”, avisa que es multiplicaran les accions al carrer. “Ells tomben les nostres conquestes: nosaltres hem de tombar el PP!”, adverteixen. I reclamen que “el nou govern que surti de les eleccions del 26 de juny retiri el recurs contra els articles impugnats.

“El TC, arma del govern”

També els sindicats UGT i CCOO van rebutjar el recurs davant del Tribunal Constitucional (TC). “Exigim que el TC deixi de ser una arma d'un govern espanyol incapaç de lluitar contra la pobresa, que, de fet, genera i utilitza les vies judicials per evitar que els altres ho facin”, va plantejar la UGT. CCOO va insistir a reclamar la retirada del recurs i també accions positives al govern espanyol per crear precisament mecanismes d'accés a l'habitatge.

LA FRASE

El PP viola sense cap mena de remordiment els drets humans
Carlos Macías
portaveu de la plataforma afectats per la hipoteca


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES