Societat

Concentració a Amposta per denunciar l'augment de gossos trobats en contenidors

L'associació Engrescats demana que s'endureixin les lleis contra el maltractament animal

L'associació Engrescats de les Terres de l'Ebre ha convocat per aquest dilluns al vespre una concentració a la plaça del Mercat d'Amposta per demanar que s'endureixin les lleis contra el maltractament animal. La iniciativa ve després que hagin augmentat el nombre de gossos trobats en mal estat en contenidors i també el nombre de cadells abandonats a la brossa. La presidenta de l'associació, Núria Espanya, ha explicat que “la llei no ens acompanya: és molt tova i necessitem més mesures perquè les autoritats puguin actuar”. A la concentració, on es llegirà un manifest i es recolliran signatures per demanar penes més dures per als maltractadors d'animals, estaran presents alguns dels gossos que Engrescats han rescatat per si algú està interessat en adoptar-los.

La setmana passada l'associació va trobar un gos en mal estat, que han batejat com a Prince, pocs dies després es van trobar una gossa batejada com a Vida, en pitjor estat, en una bossa de brossa al contenidor: “semblen esquelets”, ha lamentat Espanya, que ha explicat que han estat dos casos “en molt poc espai de temps que et colpeixen”. A més, porten un mes que no paren de recollir cadells de gossos als quals encara se'ls ha d'alimentar amb biberó.

Molts d'aquests cadells apareixen a la porta de la protectora i Espanya apunta que, des que se sap que l'associació està a Amposta, la gent “sap on deixar els gossos abandonats” perquè a Engrescats els acaben agafant i els poden repartir en diverses cases d'acollida del municipi. “A altres protectores no tenen tantes cases d'acollida i els gossos no tenen aquesta sort”, ha dit Espanya, que ha dit que hi ha protectores on ja no es poden assumir l'entrada de nous animals.

La concentració està convocada a la plaça del Mercat d'Amposta a les vuit del vespre i els organitzadors han demanat que vagin acompanyats dels gossos tots aquells que en tinguin.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp
FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES