Societat

Tortosa

El darrer incident als bous força reunions d'urgència dels taurins i els alcaldes

La federació de penyes d'aficionats ha condemnat l'agressió i demana a la justícia que actue

El govern ha convocat tots els implicats per buscar solucions

  • VÍDEO: Vídeo difós d'Anima Naturalis en què es veu l'agressió que van patir dos activistes a Mas de Barberans
  • Les agressions s'han donat a conèixer arran de la difusió d'un vídeo per part d'Anima Naturalis ACN.

L'inici de la temporada taurina està sent d'allò més indigest tant per als implicats en el debat sobre els bous com per als ajuntaments que duen a terme aquestes celebracions. El darrer incident, que va tindre lloc als correbous de Mas de Barberans, ha activat totes les alarmes i ha forçat reunions d'urgència entre els aficionats als bous i els agents polítics de l'Ebre. D'una banda, el delegat del Govern, Xavier Pallarés, va fer arribar ahir, a través d'un comunicat, la seva condemna dels fets que es van produir quan diversos assistents als bous van agredir dues activistes d'Anima Naturalis. Les noies estaven gravant imatges de la plaça de bous, com ja van fer a les festes d'Aldover de fa dues setmanes. Per això, Pallarés ha convocat una reunió “per tal de cercar solucions de consens i evitar nous incidents”, segons es recull a la nota de premsa. No ha estat l'únic que ha criticat durament l'episodi. El president de la Federació de Penyes Taurines de les Terres de l'Ebre, Ximo Martí, va condemnar els fets ahir en declaracions en exclusiva a aquest mitjà. L'aficionat va manifestar: “El col·lectiu denunciem l'atac que van patir les joves però també demanem a la justícia que actue per desencallar les denúncies interposades contra els activistes.” Martí va fer referència al procés judicial iniciat arran del boicot al concurs nacional d'emboladors celebrat l'estiu passat a Amposta. “Volem que surti d'una vegada la resolució perquè estem cansats de la presència dels activistes a les festes”, conclou l'aficionat.

Els agressors, que van quedar al descobert gràcies a un vídeo, van ser detinguts pels Mossos per tal que prestessin declaració. En explicar la seva versió, van ser posats en llibertat. Es tracta de diversos aficionats de Sant Carles de la Ràpita. En les imatges es veu com accedeixen als seients on eren les noies i els prenen violentament les càmeres. Fins i tot es veu com un d'ells estavella un dels aparells a terra. Cal assenyalar que són els mateixos organitzadors de la festa de Mas de Barberans els qui acudeixen a dissuadir l'aldarull i acaben enfrontant-se amb la resta de taurins.

LA FRASE

Denunciem l'atac però també volem que es desencallen les denúncies que hem fet contra els boicots
Ximo Martí
President de la federació de penyes taurines de l'ebre

Repercussió estatal de l'agressió

No és la primera vegada que un aldarull als bous de les Terres de l'Ebre transcendeix les fronteres locals i desperta l'interès de mitjans de tot l'Estat. En aquest cas, potser per la proximitat amb el darrer succés, que va tindre lloc fa tan sols dues setmanes, mitjans de tot arreu han acabat publicant la informació de les agressions. Fins i tot, i segons reconeixen des de la federació de penyes taurines, han rebut trucades de diversos mitjans internacionals. Els taurins pràcticament no han volgut valorar l'incident. Tal com van avançar fa diverses setmanes, la federació de penyes preveu mantindre's al marge de qualsevol incident fins que no acabe la temporada per poder fer balanç i presentar les denúncies corresponents en el cas que hi haja més boicots. Ara, també els ajuntaments valoraran actuacions per tal de previndre més incidents d'aquest tipus.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES

Conveni pioner en matèria de transició ecosocial urbana

girona
Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona