Mor la xef barcelonina Mey Hofmann, fundadora de l'escola de cuina Hofmann
Especialitzada en pastisseria, regentava diversos restaurants i va rebre una estrella Michelin el 2004
Mey Hofmann, creadora de l'Escola de Cuina Hofmann, a Barcelona, el restaurant de la qual va rebre el 2004 una estrella Michelin, ha mort als 69 anys aquest dimarts, segons ha confirmat aquest centre gastronòmic.
Lamentamos comunicaros que esta mañana ha fallecido nuestra queridísima directora Mey Hofmann. pic.twitter.com/Ec6epNZEW9
— Escuela de Hostelería Hofmann (@HofmannBCN) May 3, 2016
Va néixer a Barcelona, de pare alemany i mare catalana, i s'havia especialitzat en pastisseria.
Hofmann, que des de molt jove tenia passió per la cuina, va crear el 1983 una escola de cuina quan ningú no apostava per l'hostaleria, i va ser la primera a convidar grans xefs, com Arzak o Ducasse, perquè ensenyessin les seves noves receptes i mètodes als seus alumnes, a més de formar-los en idiomes i en gestió empresarial.
Aquest dilluns a la nit l'Escola Hofmann va rebre el Premi Especial de l'Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició, un guardó que va recollir la seva filla Silvia, perquè, segons va dir en rebre el premi, la seva mare tenia problemes de salut.
A més de la seva escola, regentava la pastisseria Hofmann, una terrassa situada al teatre La Seca Espai Brossa i els restaurants Taverna Hofmann i Hofmann Bistrot, tots situats a la capital catalana.