Societat

Càmeres de videovigilància en una escola del Vendrell

L'Ajuntament n'ha instal·lat al CEIP Pau Casals després que uns desconeguts causessin destrosses al pati

El regidor apel·la al civisme dels ciutadans

El greu episodi d'actes vandàlics de què va ser objecte ara fa quinze dies l'escola Pau Casals del Vendrell per part d'uns desconeguts, que van causar destrosses per valor de 3.300 euros, ha estat el detonant que ha fet decidir l'Ajuntament a instal·lar un sistema de videovigilància al centre. Així ho va admetre ahir el regidor d'Educació, Kenneth Martínez, que va aclarir que es tracta d'una sola càmera que enregistra imatges només fora de l'horari escolar. La càmera s'ha instal·lat en un punt fosc del centre per on se sospita que van entrar els vàndals. Segons el regidor, la instal·lació de la càmera té el vistiplau de la mateixa escola i disposa de tots els permisos legals.

No obstant això, Kenneth Martínez va precisar que l'increment de la seguretat no és la millor solució per resoldre el problema. “Apel·lem al civisme de tots els ciutadans, especialment al dels autors de les destrosses, els seus amics i les seves famílies perquè reflexionin i pensin que la seva acció ha tingut un elevat cost que han hagut d'assumir tots els ciutadans”, va afirmar el regidor. Sobre l'autoria dels fets, Martínez no va voler revelar cap dada concreta adduint que la investigació està en mans dels Mossos, però de les seves paraules es podia deduir que se sap qui són. De fet, els Mossos que investiguen l'acció vandàlica arran de la denúncia presentada per l'escola disposen de diversos testimonis, de manera que la identificació dels autors no serà difícil. Segons algunes fonts, podrien ser alumnes del mateix centre.

Els vàndals van entrar al pati de l'escola a plena llum del dia, fora de l'horari escolar, i van causar destrosses en portes, panys i finestres, i van clavar un arbre de grans dimensions en una de les finestres de vidre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES

Conveni pioner en matèria de transició ecosocial urbana

girona
Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona