Societat

Comediants estrenarà l'espai floral de Sant Feliu de Girona, Temps de Flors

Dissabte hi presentaran l'espectacle ‘Lymbus', que han elaborat amb el paisatgista Marc Grañén

Els infants i el retorn a la natura, temes tractats

L'art, la natura, els infants, el retorn de l'ésser humà a la natura... aquests seran alguns dels aspectes més destacats del que serà la presentació d'un dels muntatges de Temps de Flors que més incògnites manté. La companyia de teatre Comediants, en associació amb el paisatgista Marc Grañén, presentarà dissabte a les deu de la nit l'espectacle Lymbus a les escales de la basílica de Sant Feliu. Tot i que no en volen desvelar tots els misteris, Grañén i el director de Comediants, Joan Font, van explicar ahir que l'espectacle i l'escenografia —que serà el muntatge floral de Grañén— marquen una comunió entre els éssers humans i la natura, a través de les arts: “L'espectacle conté un missatge, una reflexió, sobre la necessitat de retornar l'home al cicle vital en un moment en què les arts i les humanitats estan desapareixent de les aules.” Font remarca que l'espectacle és en si mateix el “coixí, el marc i l'embolcall” del que és el projecte floral. Avisa que el públic que assisteixi a la representació hi podrà veure Comediants “en el seu estat més pur, però al servei d'una idea”. Grañén, per la seva banda, explica que la col·laboració amb la companyia va sortir d'una idea que va tenir de “fusionar les parets vegetals i la necessitat d'enverdir les ciutats al màxim possible amb l'espectacle per fer-ho arribar al major nombre de gent possible”. Va acudir a Comediants, que van acollir la idea amb molt d'entusiasme, manifesta Font. La sessió de dissabte serà l'estrena de Lymbus, espectacle que neix amb vocació de continuar representant-se.

L'últim espai muntat

Si tot va com es preveu, amb la inauguració del festival Temps de Flors dissabte al matí, quedaran només les escales de Sant Feliu per muntar. La voluntat és, doncs, mantenir la sorpresa fins a última hora. El muntatge començarà a construir-se a la tarda, per presentar-lo en la representació nocturna. En la majoria de muntatges, els elements que els formen tenen la vida efímera que marca la durada del festival. No serà el cas, ja que totes les plantes que es facin servir es faran arribar, quan s'acabi Temps de Flors, a escoles i parcs de la ciutat, en consonància amb el missatge que els creadors de Lymbus volen transmetre.

La regidora de Promoció Econòmica, Desenvolupament Local i Turisme, Glòria Plana, va destacar la força innovadora del projecte presentat per Comediants i Grañén, que va circumscriure en una confluència de l'espai públic, l'espectacle i la natura com a protagonistes.

Recipients pintats per Drissa

L'agrupació de comerciants de Girona Centre, en col·laboració amb la fundació Drissa, dedicada a la inserció laboral de persones amb malaltia mental, estan preparant un muntatge floral que portarà per títol La flor ets tu. El projecte consistirà en la decoració de fanals dels carrers Migdia, Pare Claret, Santa Clara i de la Rambla amb recipients reciclats pintats, que contindran plantes. El president dels comerciants, Josep M. Noguer, va destacar ahir que es tractarà d'una proposta original fruit de la col·laboració amb la fundació. La directora de Drissa, Núria Martínez, va posar en relleu la il·lusió amb què els usuaris dels serveis de l'entitat han dut a terme el projecte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia