Societat

Govern i entitats preveuen tenir el primer esborrany de la nova llei d'emergència social en uns deu dies

El departament de Governació, el grup promotor de la Llei 24/2015, els ens municipals i el Consell de l'Advocacia es reuniran dilluns per acordar les propostes ja en forma de text legal

Govern i entitats preveuen tenir en uns deu dies el primer esborrany de la nova llei que ha de ratificar la normativa d'emergència social recorreguda pel govern espanyol al Tribunal Constitucional. “Ens hem posat dates ambicioses i si no són deu dies seran dotze, però aquest és un bon ritme”, ha explicat el portaveu de la PAH, Carlos Macías, després de la primera reunió del departament de Governació, el grup promotor de la Llei 24/2015, la Federació de Municipis de Catalunya, l'Associació Catalana de Municipis i el Consell de l'Advocacia de Catalunya. Fonts de Govern han confirmat que el primer esborrany es preveu en aquest termini i han qualificat de “profitosa” la reunió d'aquest dimecres a la tarda, en què s'han posat sobre la taula propostes jurídiques per “donar resposta a les necessitats dels ciutadans”. Els participants a la trobada portaran aquestes propostes ja en forma de text legal en una reunió el proper dilluns.

La primera reunió per començar a treballar en la nova llei que ha de ratificar la normativa d'emergència social ha tingut lloc a la seu del departament de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, l'endemà de la cimera encapçalada pel president de la Generalitat, Carles Puigdemont, per respondre al recurs del govern espanyol.

Els participants a la reunió d'aquest dimecres han posat en comú diferents propostes a les quals donaran forma de text legal de cara a la propera reunió, dilluns. “A partir d'aleshores, afinarem les propostes per assegurar que donin cobertura als objectius plantejats i no retrocedir en els drets que garanteix la Llei 24/2015”, ha assenyalat Macías.

El portaveu de la PAH ha explicat que tots els participants han assistit a la reunió amb les seves idees i que han plantejat qüestions “interessants” per “generar noves eines que donin resposta a una segona oportunitat de les famílies; aturar els desnonaments; crear lloguer social i mobilitzar el parc d'habitatges buits”.

La nova llei es tramitarà per lectura única per esquivar el recurs del govern espanyol i també preveu fusionar en una sola normativa tots els instruments sobre habitatge i pobresa energètica, alguns dels quals no han estat recorreguts i altres que tornen a ser vigents després que el TC n'hagi aixecat la suspensió però que ara com ara es troben dispersos en diferents instruments.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SANTA COLOMA DE FARNERS

El BOE publica la proposta alternativa del ramal de la MAT fins a Riudarenes

SANTA COLOMA DE FARNERS
QUART

La Festa del Fang s’avança al maig i amplia les activitats a tot el mes

QUART
societat

El Zoo provarà un sistema de filtres naturals per reutilitzar aigua

Barcelona
Urbanisme

Les obres de les Cales s’acabaran abans de l’estiu

Mont-roig del Camp
comerç

Barcelona és la capital amb més densitat comercial d’Europa

Barcelona
Estat Francès

Cauen les pales del Moulin Rouge

Barcelona
LA CELLERA DE TER

Els viveristes demanen que l’ACA els “obri l’aixeta” per no haver de tancar

LA CELLERA DE TER
campdevànol

Un projecte vol convertir el Ripollès en refugi de persones LGTBIQ+

campdevànol
gastronomia

Un ‘mercat’ gastronòmic quedarà obert al Port Vell

Barcelona