Societat

La Fira de la Garlanda de Vallbona d'Anoia es renova

Incorpora un concurs popular de garlandes amb el xef David Andrés presidint el jurat

Se celebra abans de les Festes del Roser i disposarà d'una quarantena de parades artesanes

Vallbona d'Anoia presenta una Fira de la Garlanda renovada i plena de novetats. La primera és que se celebra el 8 de maig, un cap de setmana abans de les Festes del Roser. També incorpora el nomenament d'un garlander d'honor que presidirà el jurat del Concurs Popular de Garlandes, enguany a càrrec de David Andrés, xef del restaurant Somiatruites d'Igualada i cap de cuina del restaurant Abac de Barcelona, amb dos estrelles Michelin. El concurs és l'altra novetat destacada d'enguany. Hi pot participar tothom i caldrà presentar una garlanda d'uns 20 centímetres de diàmetre (la garlanda és un dolç típic de Vallbona d'Anoia que antigament s'utilitzava de postres per les Festes del Roser). Hi haurà tres categories i tres premis: la garlanda més bona, la garlanda amb la recepta més innovadora i la que tingui millor presentació.

La fira d'aquest 2016 reunirà una quarantena de parades d'artesans, art i gastronomia, ubicades al carrer Major i al carrer Nou de la vila. La jornada es complementa amb diverses activitats, com ara una mostra d'entitats locals pels carrers del municipi, una trobada de puntaires i l'espai gastronòmic amb la degustació de la Vinyala de l'Anoia.

Dades d'interès

Data: 8 de maig

Carrer Major i Nou

Més informació: www.vallbonadanoia.cat

I la setmana que ve, Festa del Roser

Els concerts d'Ebri Knight i Miquel del Roig i la Trobada Nacional de Falcons seran els actes destacats de la pròxima Festa del Roser, que s'encetarà d'avui en vuit i s'allargarà fins al 17 de maig. La Trobada de Falcons serà el dia 14 i reunirà 700 falconers a Vallbona d'onze grups provinents de comarques barcelonines, del Camp de Tarragona i del Rosselló. D'altra banda, per Pasqua Granada no poden faltar els actes que han donat identitat a la Festa del Roser, declarada patrimoni festiu de Catalunya. Així doncs, dilluns a mig matí el mestre de cerimònies presidirà el traspàs de càrrecs de les administradores. En acabar l'ofici, tindrà lloc la processó. A la tarda, es farà el Llevant de Taula amb les roseres i pabordes, una col·lecta per les cases de tot el poble i tot seguit, ja vestits de gala, s'anirà fins a la plaça de l'Església, on es procedirà al traspàs de càrrecs de roseres, moment en el qual ja podrà començar el ball de la garlanda.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

LA CELLERA DE TER

Els viveristes demanen que l’ACA els “obri l’aixeta” per no haver de tancar

LA CELLERA DE TER
campdevànol

Un projecte vol convertir el Ripollès en refugi de persones LGTBIQ+

campdevànol
gastronomia

Un ‘mercat’ gastronòmic quedarà obert al Port Vell

Barcelona

S’Agaró, un referent centenari

S’Agaró

El camí de ronda, un regal

s’agaró
Claudio Grande
Cap de l’oposició de Llançà per Alternativa per Llançà (AxL)

“El govern de Junts i el PSC està fent una política continuista”

Llançà
Vicissituds abans, durant i passada la guerra
MOMENTS DIFÍCILS

Vicissituds abans, durant i passada la guerra

Terramar, precedent avantatjat i inconclús
SITGES

Terramar, precedent avantatjat i inconclús

Estratègia comercial pionera
PROMOCIÓ INTENSA

Estratègia comercial pionera