Societat

Un jutge excarcera un agressor homòfob condemnat a dos anys de presó

Es trobava en presó preventiva i la pena imposada per injuriar, robar i pegar un homosexual el lliura de seguir entre reixes

Un jutge de Terrassa (Vallès Occidental) ha ordenat l'excarceració immediata d'un agressor homòfob que es trobava en presó preventiva des de febrer passat, ja que la pena de presó de dos anys que li ha imposat per injuriar, robar i copejar un homosexual el lliura de seguir entre reixes.

En la sentència, el titular del jutjat penal número 1 de Terrassa condemna a dos anys de presó l'acusat, pels delictes contra la integritat moral i contra l'administració de justícia, li imposa una ordre d'allunyament de 300 metres respecte de la víctima durant tres anys i li ordena pagar 150 euros per responsabilitat civil i una multa de 900 euros.

Això no obstant, el jutge ordena que es procedeixi a l'excarceració immediata de l'acusat, que era en presó preventiva per aquesta causa des del passat 29 de febrer, ja que la pena de presó imposada, en no superar els dos anys, pot ser susceptible de suspensió o substitució.

En la seva sentència, que es pot recórrer, el jutge dóna total credibilitat a la versió de la víctima, que va assegurar en el judici que l'acusat el va injuriar, va copejar i va robar en tres trobades fortuïtes al juny i juliol del 2010 i al setembre del 2011.

La primera agressió va passar el 27 de juny del 2010, al parc del Nord de Terrassa, quan l'acusat es va acostar a la víctima, cap a les 03.05 hores de la matinada, i li va dir: “Ets un maricón, us penseu que sou uns intel·lectuals i per això sou una merda, sou uns sidosos, us haurien de separar de nosaltres”.

Després d'aquests comentaris injuriosos, el va agredir amb un cinturó, davant la qual cosa la víctima va caure a terra, moment en el qual l'acusat es va apoderar de la seva cartera i el seu mòbil.

Posteriorment, el 16 de juliol del 2010, es van tornar a trobar al parc del Nord de Terrassa, cap a les cinc de la matinada, moment en el qual l'acusat es va acostar a la víctima, li va clavar un cop de puny a la cara, tirant-lo a terra, li va clavar una puntada de peu al costat i li va dir: “Ets un maricón de merda, un cagat i un sidós”.

Finalment, el 27 de setembre del 2011, quan la víctima ja l'havia denunciat, es van tornar a trobar, cap a les 23.15 hores, també al parc del Nord, i aquest el va amenaçar, des d'uns sis metres de distància: “O em treus la denúncia o et matarem”.

Per al jutge, el relat de la víctima té total credibilitat perquè va exposar en el judici un relat “minuciós, sense incoherències” i sense entrar en contradiccions amb el que va declarar en seu policial i durant la fase d'instrucció.

A més, la sentència remarca que la víctima no tenia motivacions que poguessin contaminar el seu testimoni, ja que el jutge no aprecia que tingués cap interès particular a aconseguir avantatges personals derivats del procés penal, “més enllà del legítim i just interès a aconseguir el càstig del culpable”, a qui no coneixia prèviament.

Per contra, el jutge qualifica d'”inversemblant” la versió esgrimida en el judici per l'acusat, que va al·legar que només es van trobar el 27 de juny del 2010 i que va ser el denunciant el que el va insultar, li va tocar la cara i li va clavar una puntada de peu al seu gos, davant la qual cosa va optar per sortir corrents del lloc per evitar problemes.

El jutge ha rebaixat la condemna fins als dos anys presó en apreciar l'atenuant de dilacions indegudes, ja que els fets van passar el 2010 i 2011, la instrucció va finalitzar el 2014 i el judici no es va celebrar fins al passat 16 de març.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Consol Aroca
Secretària de Dones pel Futur

“Teníem clar que aquelles torres s’havien de salvar”

SANT ADRIÀ DE BESÒS
Pepi Astor
Va treballar a les Tres Xemeneies

“Miro el petjapapers i em venen tots els records”

BARCELONA

Diagnòstic mèdic al català

Barcelona

Un nou barri que aspira a ser un referent internacional

Sant Adrià de Besòs
Societat

Busquen sostre per als usuaris de l’alberg que tanca a Badalona

Badalona
Dilluns s’inicia l’enderroc del Gimnàs Sant Pau
Societat

Dilluns s’inicia l’enderroc del Gimnàs Sant Pau

barcelona
Moda

El món mira la moda nupcial que s’exhibeix a Barcelona

Barcelona

Banc Sabadell celebra la setzena edició dels Aces Solidaris

gastronomia

Cap de setmana de festival gastronòmic al Moll de la Fusta

Barcelona