Societat

Ajornen la declaració d'una regidora de València en Nóos per voler respondre en valencià

Consol Castillo (Compromís) està esperant que el tribunal trobe un traductor per poder testimoniar

“Declare a Palma no a Conca i m'entenien perfectament”, ha dit

La declaració de la regidora de Compromís a València Consol Castillo, que hui estava citada com a testimoni en el judici que se segueix en l'Audiència de Palma pel cas Nóos, ha sigut ajornada a l'espera que hi haja un traductor de valencià, perquè l'edil volia declarar en la llengua pròpia.

Castillo ha explicat a Efe que quan li han realitzat la primera pregunta en la seua declaració per videoconferència ha respost en valencià i la presidenta del tribunal li ha demanat que parlara en castellà. “Li he dit que pensava que podia usar qualsevol de les dues llengües oficials i m'ha dit que efectivament tenia dret, però que no els havia avisat i no tenien previst un traductor”, ha explicat. Aleshores, l'edil de Compromís ha demanat que “ho tingueren previst per a altres ocasions” i la magistrada li ha dit que si volia declarar en valencià havien de buscara un traductor i “això és el que estan fent”, ha explicat l'edil.

De moment, la regidora està a l'espera que hui mateix, segons li ha dit la jutgessa, la torne a cridar per a realitzar la seua declaració amb un traductor. “Declare a Palma no a Conca”, ha etzibat Castillo, qui ha explicat que tots els de la sala “són catalanoparlants i m'entenien perfectament”, a excepció de la lletrada de Manos Limpias, que ha dit que preferia que declarara en castellà, però l'edil ha dit que “preferia fer-ho en valencià”.

Castillo declara com a testimoni en el judici que se segueix en la secció primera de l'Audiència de Palma, en el qual estan acusats la infanta Cristina, el seu marit Iñaki Urdangarín, el soci d'aquest Diego Torres i altres 14 persones, entre elles el vicealcalde de València Alfonso Grau i altres alts càrrecs valencians.

La regidora ha indicat que quan estava en l'oposició, Compromís va presentar una moció per a demanar una comissió d'investigació sobre els contractes de la Fundació Turisme València amb l'Institut Nóos i que l'Ajuntament es personara en la causa “si els diners havien estat mal utilitzat”.

“Demanàrem documentació, però no ens la van donar perquè deien que Turisme València era privada i no estava subjecta a la fiscalització dels grups de l'oposició”, ha agregat, i ha explicat que per això, van presentar “un recurs d'empara” i van sol·licitar a la Fiscalia “que investigara possibles delictes en aquests contractes”. Castillo confia que localitzen un traductor i poder declarar hui mateix perquè, segons ha indicat, els divendres els tribunals tanquen a les 15 hores i encara no l'han cridat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia