Societat

Societat

Tardes d'acollida

La Fundació Lotus Blau obre al barri de Rocafonda un local per atendre nens en risc d'exclusió social

Els voluntaris els ajuden amb els deures i activitats més lúdiques

Amb la motxilla a la mà i mirant d'acabar el berenar, els nens i nenes esperen a la porta per entrar al centre que la Fundació Lotus Blau ha obert al barri de Rocafonda. El projecte Lleure i deures, que funciona des de fa quatre anys, s'adreça a nens d'entre 7 i 12 anys perquè tinguin un lloc d'acollida quan acaben l'escola. Molts provenen de famílies desafavorides, on les jornades laborals, arran de la crisi, s'allarguen més del compte, cosa que en molts casos obliga que els nens s'estiguin sols a casa.

La Fundació Lotus Blau va engegar el projecte en col·laboració amb els serveis socials de l'Ajuntament de Mataró, que és el que s'encarrega d'atendre les famílies i derivar al centre els infants en risc d'exclusió social. La coordinadora de l'espai, Carlota Cornet, destaca, satisfeta, la implicació dels voluntaris, que aquest curs participen en diferents torns, ja que això permet donar acollida a una cinquantena d'infants. Alguns són mestres o jubilats, que dediquen una part del seu temps un cop per setmana a compartir la tarda amb ells: primer per acabar les feines de l'escola i, en acabat, per passar una estona el que queda de tarda.

No hi ha excepcions a l'hora de treballar. “Si no portes deures, haurem de llegir una estona abans de jugar”, negocia una de les voluntàries amb un dels més espavilats que li costa asseure's a la cadira. Tots esperen que arribi la segona hora, quan faran activitats més lúdiques i aparcaran els llibres. El lloc preferit és la sala on tenen un rocòdrom, que es converteix en un bon lloc d'esbarjo.

El programa es va iniciar als centres cívics de Rocafonda i Cerdanyola, però el local s'ha ubicat finalment a l'avinguda Amèrica, on molts dels infants es poden desplaçar caminant tot sortint d'escola. Cornet explica que aquest curs tenen alumnes de quinze escoles diferents de Mataró i només un dels nens més grans es desplaça amb autobús des de Cerdanyola.

El projecte es fa amb la col·laboració de l'ONG Educo, amb 48 entitats socials arreu de l'Estat espanyol, amb l'objectiu de crear metodologies i recursos nous. La mateixa fundació, que té altres programes d'acció social, s'encarrega de la formació i la coordinació del voluntariat. L'objectiu és que el projecte, que va obtenir una subvenció de l'Obra Social La Caixa, tingui una continuïtat i es pugui obrir a més famílies.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Protesta contra la possible implantació d’una planta de biogàs

Camarles

Desnonen una família amb una filla de cinc anys a Tarragona

Tarragona

La unitat de drons dels Mossos a l’aeroport entrarà en servei aquest any

figueres
medi ambient

Barcelona triplicarà l’energia fotovoltaica en tres anys

barcelona
societat

Hortolans de Manresa, indignats pel tall d’aigua per regar

Manresa
SALUT

El Trueta incorpora un TAC que ofereix imatges durant la intervenció

GIRONA
Salut

Balcells assegura que l’assistència mèdica al Baix Segre està “garantida”

Lleida
GIRONA

Les infermeres d’atenció primària es reivindiquen en un congrés

GIRONA
salut

Reclamen mantenir l’actual hospital Sant Jaume de Mataró fins que no es faci el nou

Mataró