Societat

La gent amb mobilitat reduïda tindrà platja pròpia a Malgrat

L'Ajuntament millora el tram adaptat de la zona de l'Astillero, on, a banda dels serveis habituals, crearà un espai per prendre el sol prop de l'aigua

El projecte, amb un cost de 78.000 euros, es finançarà amb la taxa turística

Malgrat de Mar fa un pas més per oferir unes platges més inclusives on càpiga tothom. Aquest estiu estrenarà una zona adaptada a la platja de l'Astillero on, a més dels serveis habituals per a les persones amb mobilitat reduïda que ja funcionen, habilitarà una zona de solàrium –de 10x2,40 metres– perpendicular i a banda i banda de la passarel·la que els permetrà accedir a l'aigua. En concret, s'habilitarà a l'altura de l'avinguda dels Països Catalans, on hi ha el pas inferior adaptat de l'avinguda dels Pins.

El projecte, amb un pressupost de 78.000 euros que surten de la taxa turística, preveu també la millora de les places d'aparcament per a discapacitats que ja hi ha ara, el condicionament de camins que comuniquen les diferents instal·lacions amb paviments i elements de protecció adaptats, una zona de serveis que inclou vestidors, lavabo, dutxa adaptada amb cadira incorporada i passarel·les de circulació. Precisament la passarel·la existent es prolongarà fins al mar i disposarà de dos trams amb sobreample perquè es puguin encreuar amb comoditat dues cadires.

La zona de solàrium, on hi haurà para-sols o pèrgoles, serà el lloc on hi haurà les cadires amfíbies que permetran als usuaris accedir a l'aigua amb seguretat acompanyats d'un monitor de Creu Roja. Aquesta àrea, a més, també tindrà una dutxa perquè els banyistes puguin dutxar-se un cop s'hagin banyat a la platja.

L'alcalde de Malgrat, Joan Mercader (PSC), avança que el projecte inicial era “més ambiciós” ja que plantejava una platja adaptada i accessible per a diferents discapacitats, però defensa la voluntat del municipi d'ampliar i millorar l'oferta en aquest àmbit.

En aquest sentit, i de forma més àmplia, l'Ajuntament fa tres anys que treballa a tot el terme municipal per posar fi a les barreres arquitectòniques. “Hem adaptat un seguit d'itineraris que permeten a les persones amb mobilitat reduïda desplaçar-se amb comoditat pels diferents equipaments municipals i els facilitem la connexió entre els barris”, explica.

Mercader assegura que el compromís de Malgrat amb aquest col·lectiu es mantindrà. “Volem ser una població amable amb el col·lectiu de persones amb mobilitat reduïda”, afirma.

LA FRASE

A Malgrat volem ser una població amable amb el col·lectiu de persones amb mobilitat reduïda
Joan Mercader (PSC)
alcalde de malgrat de mar


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SANTA COLOMA DE FARNERS

El BOE publica la proposta alternativa del ramal de la MAT fins a Riudarenes

SANTA COLOMA DE FARNERS
SOCIETAT

Glaceres que es desfan als soterranis de la Catedral per Temps de Flors

girona
QUART

La Festa del Fang s’avança al maig i amplia les activitats a tot el mes

QUART
societat

El Zoo provarà un sistema de filtres naturals per reutilitzar aigua

Barcelona
Urbanisme

Les obres de les Cales s’acabaran abans de l’estiu

Mont-roig del Camp
comerç

Barcelona és la capital amb més densitat comercial d’Europa

Barcelona
Estat Francès

Cauen les pales del Moulin Rouge

Barcelona
LA CELLERA DE TER

Els viveristes demanen que l’ACA els “obri l’aixeta” per no haver de tancar

LA CELLERA DE TER
campdevànol

Un projecte vol convertir el Ripollès en refugi de persones LGTBIQ+

campdevànol