Societat

educació

La Fapac calcula que es tancaran 116 grups de P3 en comptes de 55

La Federació d'Associacions de Mares i Pares d'Alumnes de Catalunya (Fapac) va expressar ahir la seva discrepància amb el balanç del tancament de línies de P3 fet pel Departament d'Ensenyament. Les associacions creuen que s'eliminaran fins a 116 grups de P3 i no 55, al contrari del que calcula la conselleria.

Segons explica la Fapac en un comunicat, si es tenen en compte “els 64 grups tancats en l'oferta de la preinscripció i els 52 tancats posteriorment” el total de grups de P3 suprimits ascendeix a 116, xifra que dobla la de 55 que diu el govern, segons un comunicat de la Fapac. Per aquest motiu, l'associació considera que “la lectura que la conselleria fa de les dades de preinscripció és massa positiva” i “amaga la situació real que estan vivint moltes famílies que han perdut la plaça per als seus fills al centre educatiu que desitjaven i que es veuen obligades a anar als nous grups addicionals que es crearan”.

Sobre aquest últim punt, la Fapac ha reclamat a la conselleria que concreti quants dels 64 nous grups que es crearan el curs vinent seran línies amb continuïtat i quants “tindran data de caducitat”, ja que preveuen que “gran part” es perdran i no continuaran el curs 2017/18. Aquest model, segons la Fapac, “provoca distorsió” i “no garanteix la qualitat educativa”.

Les associacions de pares i mares també van tornar a rebutjar la ràtio de les aules, que és de 25 alumnes, ja que la troben “totalment excessiva”. En aquest sentit, la federació va tornar a assenyalar que la disminució demogràfica que ha dut al tancament de les aules “hauria d'haver estat aprofitada per reduir les ràtios a totes les escoles”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres

En marxa la Lectura continuada de ‘Les hores’, de Josep Pla

palafrugell
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt

L’Expocasió Girona tindrà més de 800 vehicles exposats

fornells de la selva
PORQUERES

Jordi Mach i Helena Morfulleda guanyen els primers Premis VIDRESIF

PORQUERES

S’atorga el Premi de Recerca Vila de Palamós 2023-2024

palamós