Societat

transports

accident

Un avió d'EgyptAir desapareix entre París i el Caire amb 66 persones a bord

Al vol MS804 hi viatjaven 56 passatgers, set membres de la tripulació i tres membres de seguretat de la companyia

L'aerolínia afirma que l'aparell ha emès de forma automàtica un senyal d'emergència dues hores després de perdre el contacte amb l'aeronau

Un avió de la companyia EgyptAir que feia el trajecte entre París i el Caire ha desaparegut dels radars amb 66 persones a bord quan es trobava prop de l'illa grega de Kàrthapos. La companyia, que en un primer moment ha assegurat que des del vol MS804 no s'havia emès cap missatge d'emergència ha rectificat al cap d'unes hores, assegurant cap a les 9h del matí d'aquest dijous que l'avió havia emès un “senyal d'emergència” de forma automàtica dues hores després que s'hagi perdut el contacte amb l'aparell. Les Forces Armades d'Egipte, però, han negat haver rebut cap alerta d'emergència.

La companyia també ha puntualitzat que ha deixat de tenir notícies de l'aparell quan ha entrat a l'espai aeri d'Egipte, uns minuts abans de les tres de la matinada i només dos minuts després d'abandonar l'espai aeri grec. Segons l'aviació aèria grega, l'avió ha caigut al mar prop de l'illa grega Kàrpathos, al sud-est del mar Egeu, ja en l'espai aeri egipci.

Les Forces Armades egípcies han enviat a la zona de la desaparició, situada a uns 280 quilòmetres de la costa egípcia, avions i unitats marítimes per intensificar les tasques de recerca. En aquestes tasques en el Mediterrani també hi participen dos avions i un vaixell de l'exèrcit grec.

El president de França, François Hollande, ha anunciat que ha parlat amb el seu homòleg egipci, Abdel Fatah al-Sissi, sobre la desaparició de l'avió, li ha ofert ajuda per a les tasques de recerca i, segons les autoritats franceses, no descarten “cap hipòtesi”.

A l'aparell hi havia 56 passatgers, inclosos tres nens, set membres de la tripulació i tres membres de seguretat de la companyia, segona ha anunciat l'aerolínia a través de les xarxes socials.

La companyia també ha facilitat la nacionalitat de les persones que hi anaven a bord: 30 egipcis, 15 francesos, un britànic, un canadenc, un belga, un portuguès, un sudanès, un algerià, un txadià, dos iraquians, una persona d'Aràbia Saudita i un de Kuwait.

El vol MS804 es trobava a 37.000 peus d'altitud quan ha entrat a l'espai aeri egipci i ha desaparegut dels radars. cap a les 2.45h de la matinada, segons ha informat la companyia EgyptAir al seu compte de Twitter.

L'aerolínia ha creat una sala de crisi en les instal·lacions de l'aeroport, on s'ha traslladat aquest dijous al matí el primer ministre, Xerif Ismail.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Incentius als tècnics de la bústia d’avisos per accelerar les respostes

girona
societat

El Vall d’Hebron ha fet 125 cirurgies urològiques pediàtriques amb robot

Barcelona
la bisbal d’empordà

Més de 40 espectacles i una aposta pel circ inclusiu en la Fira del Circ al Carrer

LA BISBAL D’EMPORDÀ

L’ACA inverteix 20 milions per recuperar pous i captacions subterrànies

PERELADA

Territori preveu obrir la variant d’Anglès a partir del setembre

ANGLÈS
religió

La Catedral de Tortosa posa en marxa una guia interactiva

tortosa
societat

La Sagrada Família diu que buscarà “una solució” perquè els veïns es quedin al barri

Barcelona

Reobren la platja de Torre Valentina un cop recuperat el passeig malmès

CALONGE I SANT ANTONI
societat

Protestes a Sabadell per la nova taxa de tractament de residus comarcal

Sabadell