Societat

societat

Barcelona recompta 941 persones dormint al carrer

L'Ajuntament xifrat en 1.973 més els ‘sense sostre' localitzats en allotjaments de diverses entitats socials o pensions

Uns 1.200 voluntaris han fet aquesta nit el recompte a la capital catalana, Badalona i Sant Adrià de Besòs

L'Ajuntament de Barcelona ha comptabilitzat 941 persones sense llar dormint a la via pública durant el Recompte 2016 d'aquesta passada matinada i 1.973 en equipaments municipals o de diverses entitats socials, pisos amb suport social o pensions, segons les dades provisionals del dispositiu. Es tracta de xifres superiors respecte el 2015, quan es van registrar 892 persones pernoctant al carrer i 1.672 en diverses tipologies d'allotjament. Per primer cop, el Recompte ha abastat tots els carrers de la ciutat, amb el desplegament de 216 grups de voluntaris -930 persones en total- i ha comptat amb la participació de la Guàrdia Urbana, Parcs i Jardins i altres serveis municipals, que han obtingut dades de les àrees de muntanya, parcs tancats i altres zones de més difícil accés.

Aquestes són, de moment, dades provisionals després de la iniciativa organitzada per la Xarxa d'Atenció a Persones Sense Llar (XAPSLL), ja que els resultats definitius i la valoració del dispositiu els donarà a conèixer aquest dijous al matí la tinenta d'alcaldia de Drets Socials, Laia Ortiz, i els portaveus de la XAPSLL, Jesús Ruiz i Tere Bermúdez.

Per districtes, s'han comptabilitzat 185 persones a Ciutat Vella, 220 persones al de l'Eixample, 144 persones de Sants-Montjuïc, 45 persones a Les Corts, 58 persones a Sarrià-Sant Gervasi, 46 persones a Gràcia, 30 persones a Horta-Guinardó, 30 persones a Nou Barris, 18 persones a Sant Andreu i 135 persones al de Sant Martí. A més, dins dels recintes de Parcs i Jardins s'han registrat 30 persones.

Voluntaris

Prop de 1.200 voluntaris han pentinat aquesta nit les ciutats de Barcelona, Badalona, i Sant Adrià de Besòs per tal de fer recompte de les persones sense llar que malviuen a les places i carrers. S'han mobilitzat uns 900 voluntaris a Barcelona, prop de 200 a Badalona i al voltant d'un centenar a Sant Adrià de Besòs. Es tracta d'un recompte quantitatiu que permeti fer una primera radiografia de la situació d'aquest col·lectiu a les ciutats. L'acció està coordinada pels respectius ajuntament amb nombroses entitats socials i del tercer sector, com Creu Roja, Càritas, Fundació Arrels, la Xarxa d'Atenció a Persones Sense Llar, així com altres entitats d'àmbit local. També està previst fer aquest mateix recompte a Girona però s'ha suspès per la pluja.

A Badalona el recompte s'ha engegat poc abans de la mitjanit. Fins a 182 persones repartides en disset grups s'han distribuïts pels diferents barris de la ciutat per recórrer carrer per carrer i plaça per plaça a la recerca de persones sense sostre. En poc més de dues hores s'ha enllestit l'acció i han localitzat 39 persones sense sostre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estat espanyol

El govern espanyol aprova un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt

L’Expocasió Girona tindrà més de 800 vehicles exposats

fornells de la selva
PORQUERES

Jordi Mach i Helena Morfulleda guanyen els primers Premis VIDRESIF

PORQUERES

S’atorga el Premi de Recerca Vila de Palamós 2023-2024

palamós
GIRONA

Convoquen una protesta l’1 de maig contra la massificació turística

GIRONA
BANYOLES

L’INS Josep Brugulat torna a participar en el City Nature Challenge

BANYOLES
societat

L’equip de govern vol posar el nom de Terricabras a una plaça o un carrer

girona