Societat

transports

accident

Hollande confirma que l'avió d'Egyptair s'ha “estavellat i perdut”

El president francès assenyala que de moment “no es descarta cap hipòtesi” sobre les causes del sinistre, inclosa la d'una acció terrorista

La Fiscalia de París obre una investigació sobre l'incident

El president francès, François Hollande, ha confirmat que el vol MS804 d'Egyptair que ha desaparegut quan cobria la ruta entre París i El Caire “s'ha estavellat”.

En una compareixença aquest dijous davant els mitjans, Hollande ha explicat que el seu país està en contacte amb les autoritats de Grècia i Egipte, a les quals ha ofert ajuda militar, marítima i aèria, “enviar vaixells i avions” per participar en la recerca de les restes de l'aparell. Segons ha dit, les informacions que ha recopilat fins ara amb Egipte “confirmen, malauradament, que l'avió s'ha estavellat i s'ha perdut”.

El president francès ha indicat que de moment “no es descarta cap hipòtesi” sobre la causa del sinistre, inclosa la d'un atemptat. “Quan s'estableixi la veritat, tindrem el deure de treure'n les conclusions, ja sigui un accident o un acte terrorista”, ha assegurat. Hollande ha afegit, però, que la “prioritat” ara és “la solidaritat de amb les famílies i la investigació de les causes de la catàstrofe”.

Hollande ha confirmat també que a l'aparell desaparegut hi viatjaven 15 ciutadans francesos i ha assegurat que s'han pres “totes les disposicions per acompanyar les famílies i mantenir-les informades”, cosa que inclou la posada en marxa d'una cèl·lula de crisi.

L'Airbus A320 d'Egyptair es va enlairar ahir a la nit des de l'aeroport Charles de Gaulle de París amb 66 persones a bord (56 passatgers i 10 tripulants), la majoria dels quals francesos i egipcis. L'aparell ha perdut contacte amb els radars quan sortia de l'espai aeri grec i entrava al d'Egipte, mentre sobrevolava el Mediterrani.

La Fiscalia ha anunciat l'obertura d'una investigació sobre el sinistre, que ha estat encarregada a la Direcció General de la Gendarmeria Nacional (DGGN). El ministeri públic ha subratllat que en aquests moments “ni es descarta ni es privilegia cap hipòtesi” sobre les causes de la desaparició de l'aparell.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

L’alerta pel vessament de fuel al Port de Barcelona es mantindrà tot el dia

Barcelona
successos

Els detinguts per gihadisme feien propaganda en més de 30 idiomes

salt
Estats Units

El Suprem revoca la prohibició de la peça que fa d’un rifle una metralladora

Barcelona
grècia

Grècia lluita contra diversos incendis afavorits per les altes temperatures

barcelona
ADMINISTRACIONS

Riudecols, obligat a fer talls puntuals d’aigua per la sequera

Riudecols
MEDI AMBIENT

La pluja no estalvia una campanya forestal “molt complicada” al Camp de Tarragona

Reus
EDUCACIÓ

Pineda demana vint places més de llar d’infants per atendre l’augment de l’I2

Pineda de Mar

Enderrocaran el convent de les carmelites descalces per fer-hi pisos de luxe

girona
SOCIETAT

Buseu, el poble abandonat del Pallars que serà reconstruït per fer-hi ecoturisme

Baix Pallars