Societat

transports

accident

Rússia creu que el vol d'Egyptair ha estat víctima d'una acció terrorista

El cap dels servei d'intel·ligència, Alexandr Bórtnikov, demana a tots als països afectats i al conjunt d'Europa que s'involucrin en la investigació d'aquest “atemptat”

El cap del Servei Federal de Seguretat de Rússia (FSB, l'antiga KGB), Alexandr Bórtnikov, ha apuntat aquest dijous que tot fa pensar que l'incident del vol MS804 d'Egyptair, que ha desaparegut quan volava des de París al Caire amb 66 a bord, ha estat un atemptat terrorista, segons ha informat l'agència russa Interfax.

“Per tot el que s'ha vist, es tracta d'un atemptat terrorista que ha costat la vida a 66 persones de diversos països”, ha constatat Bórtnikov en declaracions als mitjans des de Minsk, a Bielorússia.

El cap de l'FSB ha fet una crida a “totes parts interessades, inclosos els socis d'Europa, a prendre conjuntament mesures per identificar les persones involucrades en aquest atemptat terrorista”.

L'aparell, un Airbus A-320, ha desaparegut del radar passats dos quarts de tres de la matinada (hora catalana) poc després de sortir de l'espai aeri grec i quan encara es trobava a uns 280 quilòmetres de la costa d'Egipte, segons les autoritats d'aquest país.

A bord hi viatjaven 66 persones, la majoria dels guals egipcis (30) i francesos (15), entre altres nacionalitats. Dels seus ocupants, 56 eren passatgers i 10, tripulants, tres dels quals agents de seguretat.

Després de diverses hores sense que es conegués quin havia estat la sort de l'avió, donat per desaparegut, el president francès, François Hollande, va anunciat que l'Airbus A-320“s'ha estavellat”. En una roda de premsa a París, Hollande ha indicat que no es pot descartar cap hipòtesi, inclosa la d'un atac terrorista.

No obstant això, tant les autoritats franceses com les egípcies han demanat que no es facin conjectures sobre les causes de la desaparició de l'aparell fins que no es tingui més informació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Incentius als tècnics de la bústia d’avisos per accelerar les respostes

girona
societat

El Vall d’Hebron ha fet 125 cirurgies urològiques pediàtriques amb robot

Barcelona
la bisbal d’empordà

Més de 40 espectacles i una aposta pel circ inclusiu en la Fira del Circ al Carrer

LA BISBAL D’EMPORDÀ

L’ACA inverteix 20 milions per recuperar pous i captacions subterrànies

PERELADA

Territori preveu obrir la variant d’Anglès a partir del setembre

ANGLÈS
religió

La Catedral de Tortosa posa en marxa una guia interactiva

tortosa
societat

La Sagrada Família diu que buscarà “una solució” perquè els veïns es quedin al barri

Barcelona

Reobren la platja de Torre Valentina un cop recuperat el passeig malmès

CALONGE I SANT ANTONI
societat

Protestes a Sabadell per la nova taxa de tractament de residus comarcal

Sabadell