Societat

Piera ja utilitza les instal·lacions del CAP nou

Entra en funcionament el nou equipament sanitari, una prioritat del mandat

Donarà servei a 17.000 persones

Piera va culminar ahir una de les prioritats del mandat amb la posada en funcionament del nou centre d'atenció primària (CAP), una mica més de dos anys després que comencessin les obres. El nou equipament suposa una millora important en l'atenció sanitària per a la població pierenca i dels pobles dels encontorns. Prestarà servei directe a unes 17.000 persones i ocupa un espai de 1.760 metres quadrats.

El centre està distribuït en dues plantes i disposa de zones per a l'atenció primària i d'espais per a l'equip de professionals de la base de 24 hores del suport vital bàsic del SEM. L'objectiu és convertir el CAP en centre d'urgències de l'Anoia sud gràcies a la situació, a la mateixa carretera d'Igualada, al pas pel nucli urbà. D'aquesta manera podrà atendre urgències de les localitats properes de Masquefa, així com Hostalets de Pierola i Vallbona d'Anoia. La situació també és molt important per als mateixos habitants de Piera, ja que el municipi té un gran nombre de nuclis urbans dispersos i el CAP nou també facilita l'accés als usuaris que viuen a les urbanitzacions.

En resum, el nou CAP suposa una millora en l'accessibilitat dels usuaris, així com també una dignificació dels serveis, ja que adequa i millora l'espai físic de l'anterior i, a més, respon a les necessitats de la població de Piera. La posada en marxa d'aquest centre també implica la unificació, en un sol espai, dels espais d'atenció primària que estaven repartits entre el centre antic i els barracons i, a més, inclou l'espai per al personal de la base de transport sanitari urgent. A més a més, incorpora més sales de consulta, més espai per als professionals i una àmplia i ben equipada zona d'atenció immediata.

El del nou CAP és un projecte llargament demanat per Piera. Una prova d'això és que el 2011 ja van inaugurar una passera metàl·lica que comunicava el barri de Montserrat amb els terrenys en què ja es preveia construir el nou centre sanitari, per facilitar l'accés dels residents a aquest barri sense necessitat de travessar la carretera. El projecte per a la construcció el van adjudicar a l'empresa manresana Cots i Claret a final de l'any 2012, i al febrer del 2014 en van començar les obres. El temps que havien previst per acabar-les era de quinze mesos, tot i que finalment es van allargar fins a final del 2015. Recentment, han fet la instal·lació de la línia elèctrica.

LES XIFRES

26
consultes són les del centre d'atenció primària nou, amb 6 de generals, 6 d'infermeria i 6 de pediatria.
1.760
metres quadrats
són els que té equipament, amb espais que s'aprofitaran per ampliar-ne els serveis.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Sabadell multarà per l’excés de soroll i el consum d’alcohol al carrer amb la nova ordenança

Sabadell
Societat

Tarragona estudiarà si cal reforç dels mossos pel dispositiu de la Fira d’Abril

Tarragona
salut

L’Associació Contra el Càncer posa en marxa el programa “Rutes Saludables”

olot
Gregori Vizcaino i Vallbona
Director de l’Ascensió, Fires i festes de Granollers

“Hem d’entendre l’Ascensió com un estat d’ànim”

Granollers
Olot

Urbanitzen l’últim espai verd de la falda del Montsacopa

Olot
Societat

Dos-cents drons a la Cremada de Badalona

Badalona
Societat

Donen dispositius traductors per facilitar el treball humanitari d’Open Arms

Badalona
societat

El gimnàs Sant Pau, més a prop de tornar a donar servei

barcelona
SANT FELIU DE GUÍXOLS

Mascarell, fitxat per dirigir el projecte del Museu Thyssen

SANT FELIU DE GUÍXOLS