Territori

Cambrils defensa la 'centralitat' que guanyarà el municipi quan entri en funcionament la nova estació

L'Ajuntament de Cambrils espera que amb l'entrada en funcionament del Corredor del Mediterrani l'estació de tren del muncipi "guanyi centralitat i es converteixi en un punt neuràlgic del traçat ferroviari". El consistori cambrilenc creu que cal tenir en compte aquest "nou panorama", per tal de millorar la mobilitat de la comarca.

Per aquest motiu, l’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, juntament amb la regidora de mobilitat, Yolanda Quílez i el regidor de serveis, Antonio Laguna , s’han reunit amb el director general d’Infraestructures i Mobilitat Terrestre, Xavier Flores, i altres tècnics del departament, a Barcelona, per fer-los arribar les seves propostes. Mendoza considera que “cal que la Generalitat aposti per aquesta nova oportunitat de mobilitat per al territori. Som conscients que tenim prou arguments i els hem exposat a la Generalitat per tal que en siguin coneixedors”.

Així mateix, la Generalitat s’ha compromès a realitzar l’estudi de mobilitat per analitzar a fons les potencialitats que s’han exposat des de l’Ajuntament de Cambrils. L’estudi determinarà el nombre de viatgers que tindrà la nova estació per tal d’establir un servei de transport públic proporcionat i coordinat amb les línies d’autobús que circulen per Cambrils, així com les necessitats d’aparcament públic i els vials de connexió. En aquest sentit, des del Ministeri de Foment es va assegurar que la nova estació ferroviària podria ser una realitat durant el primer trimestre del 2017.

Durant la trobada, l’Ajuntament de Cambrils també ha insistit en la necessitat de desmantellar la via del tren actual a fi de recuperar la permeabilitat i trencar amb la barrera física que ha suposat la via del tren. Cambrils aposta per un Trancamp sense talussos que suposin barreres arquitectòniques. Aquest tramvia lleuger ha de facilitar la interconnexió entre els barris del poble i els municipis veïns.

La notícia completa a Reus Digital


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona