Societat

política municipal

seguretat

Els advocats de la Guàrdia Urbana admeten ara que Asens no va interferir

Bufet i Ajuntament pacten qualificar de “normal” la conversa entre l'edil i la lletrada

Colau concedeix, però, que la trucada no l'hauria d'haver fet el tinent d'alcalde

Cridat a capítol per l'Ajuntament de Barcelona, el bufet d'advocats Molins & Silva, encarregat de representar la Guàrdia Urbana, va accedir ahir a tancar de cop la crisi entorn de les suposades pressions exercides pel tinent d'alcalde Jaume Asens, que va intentar que el despatx optés per no demanar presó provisional per al manter acusat d'haver agredit un agent la setmana passada. Ahir, advocats i Ajuntament van emetre un comunicat conjunt que avalava la versió que l'alcaldessa, Ada Colau, ja va apuntar dilluns i en la qual va insistir ahir: que les converses mantingudes entre Asens i la lletrada de l'agent “es consideren normals” en la relació contractual entre el bufet, la Guàrdia Urbana i l'Ajuntament, que és el que paga, i que “no van afectar ni interferir en la lliure independència de la lletrada en la defensa dels interessos” del cos policial.

La nota es va emetre després de la reunió que ahir al matí van mantenir l'advocat Pablo Molins –en representació del despatx–, el comissionat de Seguretat, Amadeu Recasens, i el gerent Joan Llinares, director dels serveis jurídics municipals, i de la qual tots tres van sortir “molt satisfets”, segons fonts municipals. No és estrany. L'Ajuntament tanca una crisi que ha agreujat la sempre tensa relació entre el govern municipal i la urbana, i el bufet s'estalvia una eventual rescissió del contracte, que és vigent fins a principi del 2018 després d'haver estat prorrogat fa mesos, però que l'executiu es plantejava ara liquidar perquè entenia que, amb la filtració de la conversa, el despatx podria haver vulnerat el dret de privacitat que regeix les comunicacions entre advocat i client.

Abans de la reunió, Colau, entrevistada a Rac1, ja havia negat, aquest cop de manera més categòrica que dilluns, que la conversa constituís una ingerència i havia defensat Asens, a qui va ratificar en el càrrec. Tot i això, va fer una concessió als seus crítics: l'alcaldessa va reconèixer que, tot i ser pertinent, la trucada l'hauria d'haver fet un membre dels serveis jurídics, i no pas Asens, responsable polític d'aquests. Així, va al·legar, s'hauria evitat el “malentès” que, a parer seu, ha estat tot plegat. “Potser va ser un error una implicació del màxim rang polític”, va admetre.

Protesta en suport al manter

Centenars de manters es van concentrar a la tarda davant de la Model per reclamar la llibertat de Sidil Moctar, el venedor en presó provisional per haver agredit un urbà la setmana passada. Els concentrats van avançar en manifestació, van tallar la Gran Via i van acabar la protesta amb una seguda a la plaça Sant Jaume, davant l'ajuntament. Ahir mateix, l'advocat del detingut va presentar un recurs per demanar l'aixecament de la mesura cautelar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES

Conveni pioner en matèria de transició ecosocial urbana

girona
Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona