Societat

societat

seguretat

Mataró connecta dues platges amb el telèfon 112

L'Ajuntament instal·la dos polsadors que els usuaris podran fer servir per trucar automàticament al servei públic d'emergències

Aquest estiu la Creu Roja posa més socorristes per vigilar el litoral de la ciutat

L'Ajuntament de Mataró ha instal·lat a les platges de Sant Simó i de Ponent dos polsadors d'emergències que connectaran directament amb el 112 per comunicar qualsevol incidència. La regidora de Via Pública, Núria Moreno (PSC), explica que la intenció és tenir tan protegit com sigui possible el litoral de la ciutat on el bany està autoritzat. De fet, aquests dispositius també estan pensats per cobrir les franges horàries en les quals no hi ha servei de vigilància. Als dos punts de socors, que ja s'han col·locat i senyalitzat, s'hi afegiran també dos desfibril·ladors fixos a la vista dels banyistes i que estaran situats a les altres dues platges mataronines: la del Varador i la del Callao. Moreno destaca que, a la pràctica, aquests aparells, que s'instal·laran quan comenci la temporada alta, també acaben donant avís al telèfon públic d'emergències tot just despenjar-los. Uns aparells que s'afegeixen als que ja hi ha als llocs d'atenció i socors i als vehicles.

Una altra de les millores d'aquest any pel que fa a la seguretat de les platges, que continua depenent de la Creu Roja, és l'augment del nombre de socorristes. La regidora destaca que s'han incorporat tres efectius més a un equip que ara disposa de setze vigilants. A més, a diferència de la temporada estival anterior, el servei es posarà en marxa una hora abans i a les deu del matí ja hi haurà socorristes a peu de platja i a dins del mar, a través d'embarcacions. Tot i que de moment hi ha servei de vigilància durant els caps de setmana i els festius, no serà fins al 18 de juny que començarà la temporada alta, i el dispositiu s'estendrà a tots els dies de la setmana. En aquest sentit, s'hi han previst fins a tres punts d'assistència sanitària –a les platges de Ponent, del Varador i del Callao–, dues torres i tres cadires de vigilància i un mòdul d'intervenció immediata a Sant Simó. A més, totes les zones de bany tindran banderes informatives sobre l'estat de la mar i sistema de megafonia coordinat amb el servei de vigilància, socorrisme i salvament.

Platges adaptades

Un altre dels aspectes que també s'han millorat són els serveis adreçats a les persones amb mobilitat reduïda. Així, hi haurà dues rampes per accedir a l'aigua i dues dutxes adaptades a aquest col·lectiu. Per facilitar-los l'arribada, la regidora de Via Pública assenyala que està previst que s'incrementin les places reservades al més a prop possible de les passeres. A diferència de l'any passat, no seran els socorristes que habitualment fan tasques de vigilància els que ajudaran a banyar-se aquestes persones, sinó que la Creu Roja s'ha compromès a traslladar fins a la platja personal extra i sota demanda per ajudar-los.

D'altra banda, l'Ajuntament ja ha atorgat les autoritzacions municipals que permeten explotar les guinguetes de les platges del Callao i Sant Simó, que aquest any tornaven a sortir a concurs. En total són quatre els establiments adjudicats, que ja estan instal·lats.

LA FRASE

L'objectiu és tenir tan protegit com sigui possible el litoral de Mataró on el bany està autoritzat
Núria Moreno
regidora de via pública

LA XIFRA

16
efectius
posarà la Creu Roja per dur a terme el servei de salvament, vigilància i socorrisme a Mataró.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia