Societat

sanitat

Salut va endarrerir “deliberadament” l'enviament del protocol d'enterovirus als centres d'atenció primària

Comín defensa la seva gestió al Parlament i assegura que es va decidir esperar a enviar la comunicació per no generar alarma

Informa que hi ha disset infants que segueixen ingressats i que el brot es considera “estabilitzat” perquè fa una setmana que no es registren nous casos

El conseller de Salut, Antoni Comín, ha explicat aquest dijous en seu parlamentària que el Departament va endarrerir “deliberadament” una setmana la comunicació del brot d'enterovirus als pediatres de l'atenció primària, després de conèixer l'alerta del brot amb afectació neurològica en menors de sis anys, si bé va informar els hospitals catalans el mateix dia.

En concret, ha exposat que el dia 6 de maig es va definir el primer protocol d'actuació, que es va donar a conèixer aquell mateix dia als hospitals i al telèfon 061 CatSalut Respon, però no es va traslladar la informació als Centres d'Atenció Primària (CAP) fins el dia 13.

Comín ha argumentat que no es volia que hi hagués “masses centenars o milers de professionals coneixedors d'aquest brot” abans de disposar de “suficient informació científica” per no generar una alarma social. Comín també ha assegurat que es va ajornar la comunicació perquè van considerar molt important poder donar respostes i no generar alarma: “La medicina no respon de manera improvisada, l'anàlisi científica necessita temps”, ha justificat.

Comín, que ha comparegut a petició pròpia i d'alguns grups parlamentaris, ha defensat la seva gestió davant del brot: “Vam saber identificar la situació de risc des del primer moment.

Elconseller, que ha donat el brot per “estabilitzat”, ha informat que aquest dimecres 25 de maig es van produir dues altes hospitalàries d'infants amb afectacions neurològiques per l'enterovirus, pel que ara n'hi ha 17 que continuen ingressats, 4 dels quals a la UCI. La xifra de casos detectats es manté en 60.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES

Conveni pioner en matèria de transició ecosocial urbana

girona
Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona