Societat

Cau una banda criminal que robava en domicilis del Vallès

Per entrar a les cases seguient el mètode ‘bumping', basat en l'habilitat i no en la força

Els Mossos d'Esquadra han desarticulat una banda criminal especialitzada en robatoris a domicilis del Vallès Occidental amb el mètode bumping -basat en l'habilitat i no en la força-, segons han informat aquest dijous en un comunicat.

El grup el formaven quatre persones d'entre 33 i 42 anys, un de nacionalitat polonesa, una altra búlgara i una més georgiana, tots veïns de Barcelona que van passar a disposició judicial el passat 19 de maig i el jutge ha decretat el seu ingrés a la presó.

La investigació va arrencar arran de denúncies fetes per dos robatoris amb força en dos domicilis de Cerdanyola i Montcada i Reixac entre els mesos de març i abril, en un d'aquests casos un agent fora de servei va observar, el 3 de març cap a les 13.30 hores, com tres homes sortien d'un domicili de Cerdanyola “amb una actitud estranya i vigilant”, fugint molt ràpid del lloc sense respectar els semàfors i va poder informar a la Policia catalana de la matrícula del vehicle.

Gràcies a aquest detall i altres aconseguits durant la investigació, els Mossos van aconseguir identificar els components del grup i que seguien el mateix 'modus operandi'.

En un primer moment escollien la zona on actuar, tenint en compte que no hi hagués cambres, s'analitzava el volum de moviment a la finca i quins pisos estaven buits per treballar amb més garanties per no ser detectats i per entrar als domicilis usaven el bumping.

Els Mossos van localitzar el vehicle dels detinguts i van iniciar un seguiment i el 17 de maig, en el marc d'aquesta investigació, van detenir 'in fraganti' els quatre homes quan estaven dins d'un habitatge i anaven a cometre un nou robatori.

En els escorcolls dels domicilis dels quatre detinguts es van localitzar objectes sostrets, bàsicament joies i material electrònic, a més de panys, eines per extreure-les i una arma simulada, entre d'altres.

Aquesta troballa va permetre a la Policia relacionar els detinguts amb tres robatoris més al Vallès Occidental i finalment se'ls ha denunciat per sis robatoris amb força, quatre a Ripollet i un a Montcada i un altre a Cerdanyola, tot i que la investigació continua oberta i no han descartat que se'ls atribueixin més fets.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

L’Escala vol definir un Pla Local de Joventut amb la participació

l’escala
medi ambient

Mataró canvia de lloc els peixos del Parc Central per la sequera

mataró

La UAB aprova un pla per assolir la neutralitat climàtica el 2030

Cerdanyola del Vallès
MEDI AMBIENT

El GironaNat recupera basses pluvials i en crea de noves

girona

Rècord de validacions a TMB coincidint amb Sant Jordi

Barcelona
CELRÀ

Canvien de lloc els concerts de nit de la festa major

celrà

Mig milió d’euros per netejar de pintades les persianes dels comerços

Barcelona

Èxit del simulacre d’avís per risc químic a Tarragona i les Terres de l’Ebre

Tortosa
Regne Unit

La desbandada de cinc cavalls de l’exercit provoca el caos a Londres

Barcelona