Societat

política municipal

EL DESALLOTJAMENT DE GRÀCIA

El contracte de Trias incloïa pagar l'IBI, la taxa d'escombraries i altres despeses del Banc Expropiat

Ajuntament i propietari van acordar el pagament d'un lloguer de 50.000 euros a l'any i, si s'estenia l'acord al 2016, 5.000 euros mensuals

L'Ajuntament de Barcelona, amb Xavier Trias, es va comprometre a pagar, a més del lloguer del local que fins dilluns passat acollia el Banc Expropiat, els desperfectes que els seus ocupants poguessin ocasionar a l'immoble, l'IBI, la taxa d'escombraries, les despeses de comunitat amb les seves possibles derrames, els increments del cadastre i els subministraments, inclosos els canvis de comptadors. Així es desprèn del contracte signat per la propietària del local –la societat Antartic Vintage S.L.- i l'aleshores tinent d'alcalde Joaquim Forn que ha fet públic aquest divendres RAC1. Pel que fa el preu del lloguer, es va acordar que l'Ajuntament faria un primer pagament de 6.000 euros i després 11 mensualitats de 4.000 euros, segons el contracte, que tenia vigència des de l'1 de gener del 2015. Les dues parts estaven obligades a complir-lo durant tot l'any i si l'acord s'estenia a 2016, el consistori havia de pagar 5.000 euros al mes.

Així, l'Ajuntament assumia abonar els 3.058,69 euros anuals d'Impost de Béns Immobles, els increments dels valors cadastrals, la taxa 'escombraries i les despeses de comunitat de veïns de 397,06 euros per trimestre, a banda de les derrames extraordinàries. El local, situat a la Travessera de Gràcia número 181, està format per cinc finques, tot i que formen una sola unitat funcional, segons s'especifica en el document.

Segons el contracte, l'Ajuntament acceptava entregar el local en bones condicions un cop finalitzar el lloguer i que complís requisits com ser accessible, estar dotat d'instal·lacions aptes per a la contractació dels subministraments d'aigua i electricitat, tres lavabos i que les parets, el sostre i el terra estiguessin sanejats. A més, s'eximia els actuals propietaris de qualsevol responsabilitat n les activitats que s'hi celebressin a l'interior.

L'Ajuntament de Trias reconeix que signa el contracte per assolir la pau “social”

Una altra de les clàusules que recull el contracte publicat per RAC1 és que la propietat demanaria al Jutjat de Primera Instància número 57 de Barcelona la suspensió del llançament, almenys, fins el 31 de desembre del 2019, tot i que els propietaris podien decidir un any abans si prorrogaven el contracte o tornaven a demanar el llançament.

En el document es fa constar que si es produeix un llançament es poden produir “disturbis i altercats que poden posar en perill la pau social de l'entorn”.

Segons RAC1, la regidora del districte de Gràcia durant el mandat anterior, Maite Fandos, es va trobar amb l'oposició interna dins a l'Ajuntament per assumir aquest contracte. De fet, Fandos volia que el lloguer de l'immoble anés a càrrec de l'immoble, però la gerència del districte s'hi va negar i el document es va acabar signant a través de l'àrea de Patrimoni.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES
sanitat

Els hospitals també gestionaran baixes i altes per cirurgia ambulatòria i parts

barcelona
Infraestructures i Serveis

Aposten per desdoblar una línia de mercaderies Saragossa-Tarragona amb estació a Lleida

Lleida
GIRONA

Detecten 555 casos de càncer de còlon en 10 anys amb el cribratge

GIRONA
Societat

Entitats i plataformes es manifesten contra la planta de Lotte

Mont-roig del camp
Societat

Els pastissers preveuen vendre unes 800.000 mones de Pasqua

Barcelona
canvi climàtic

El desglaç polar per la crisi climàtica alenteix la rotació terrestre

barcelona
societat

Rebaixen la condemna a l’exalcalde de Torredembarra pel cas de les guinguetes

Torredembarra
SALT

Un estudi de l'IDIBGI i l'ICO identifica un inhibidor d’una proteïna clau en el procés de la metàstasi

SALT