Societat

Llicència amb limitació per als megacamions

Els primers permisos tindran una vigència de només mig any

Els primers megacamions que circulin per Catalunya tindran una llicència temporal que vencerà al cap de sis mesos, passats els quals s'haurà de renovar si es vol mantenir l'activitat de transport. Aquesta és una de les consideracions que conté la circular signada aquesta setmana per la directora del Servei Català de Trànsit, Eugènia Domènech, i que és el requisit legal perquè aquest nou model de vehicles pugui començar a circular per les carreteres catalanes.

El requisit de la llicència s'haurà de demanar per cada camió i per cada itinerari que vulguin cobrir les empreses de transport de mercaderies. A partir de l'1 de gener de l'any vinent, les llicències tindran una vigència d'un any, segon s'estableix a la mateixa circular. En tots els casos, el permís per circular anirà lligat a un informe vinculant del titular de la via per la qual pretengui circular el transport.

Els megacamions són una modalitat de vehicles que funcionen des de fa vint anys als països nòrdics i que ara començaran a circular per les carreteres de l'Estat després que es modifiqués el reglament de vehicles per legalitzar les dimensions extra d'aquests transports: sis eixos, 25,25 metres de longitud i un pes màxim de 60 tones.

La reglamentació catalana, que desenvolupa una ordre d'àmbit estatal, introdueix algunes novetats en relació amb la certificació tècnica del vehicle. També preveu l'obligació de comunicar al Servei Català de Trànsit amb antelació que es durà a terme el trajecte i l'obligació d'eliminar punts morts amb la utilització de la tecnologia. Això vol dir que els megacamions hauran d'incorporar càmeres a la seva part posterior i als laterals que donin una cobertura de 360 graus al conductor del vehicle.

Els vehicles també s'hauran de dotar d'un sistema digital d'enregistrament de dades que permeti comprovar que es compleixen els paràmetres de pes que marca la normativa, com ja passa ara amb els tacòmetres que enregistren la velocitat dels vehicles que transporten passatgers i mercaderies.

Els megacamions també tindran limitada la velocitat, que no podrà superar els 90 quilòmetres a l'autopista, mentre que a la resta de vies haurà d'ajustar-se als 80 km/h.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia