Societat

política municipal

L'oposició de Banyoles lamenta que la medalla a Rigau no tingui consens

L'Ajuntament aprova la concessió de la distinció a l'exconsellera amb els vots favorables de l'equip de govern (de CiU) i de Junts per Banyoles-ERC

La diputada de Junts pel Sí i exconsellera de Benestar i Família i d'Ensenyament, Irene Rigau, serà la dissetena persona que rebrà la medalla d'or de Banyoles, la màxima distinció que atorga la ciutat als seus fills il·lustres. L'Ajuntament ho va aprovar en el ple d'ahir, però sense el consens que solen tenir aquesta mena de reconeixements. La CUP i ICV hi van votar en contra, i Junts per Banyoles (JpB-ERC) hi va donar suport però, com els altres dos grups de l'oposició, la seva portaveu va lamentar que la concessió no fos per unanimitat.

La iniciativa havia estat de ciutadans particulars i d'algunes entitats, va recordar l'alcalde, Miquel Noguer (CiU), el qual va coincidir amb els promotors a elogiar la carrera professional de Rigau en el camp de l'ensenyament i el seu compromís tant amb Banyoles com amb el país, sense entrar –va dir– en una lectura política. Per a la CUP, en canvi, Rigau personifica la política de retallades i no ha incidit en la vida banyolina. Una altra raó –va indicar el regidor Non Casadevall– és precisament la manca de consens. “És una iniciativa que surt només d'un sector de la ciutat”, va considerar. El representant d'ICV, Joan Luengo, va recordar que fins ara sempre hi havia hagut consens a l'hora de concedir la medalla i, com la CUP, va relacionar Rigau amb una política educativa amb la qual el seu grup no estava d'acord. JpB-ERC va retreure el fet que no hi hagués consens i va criticar que no s'hagués esperat a concedir la medalla quan hagués passat més temps de la seva tasca de govern, però –va dir la regidora Roser Masgrau– al final han valorat més aspectes com el seu compromís amb el model educatiu català i la immersió lingüística.

“Fermesa política”

Entre altres arguments a favor de la concessió, els promotors assenyalen que, com a consellera, ha mostrat “una fermesa i voluntat indiscutible” a l'hora d'enfrontar-se al govern espanyol en defensa de la immersió lingüística, així com una “fermesa política” en defensa de l'autodeterminació de Catalunya (recorden que està imputada pel 9-N) i que “sempre que ha pogut s'ha implicat en activitats banyolines”.

L'últim ple del secretari, Jordi Turon

El secretari de l'Ajuntament de Banyoles, Jordi Turon, s'incorporarà aviat a la Diputació com a vicesecretari. El d'ahir va ser el seu darrer ple, al final del qual l'alcalde li va agrair la feina feta. “Deixa un bon record”, va dir Miquel Noguer en nom de tots els regidors, que van aplaudir l'encara secretari. Turon ha ocupat aquest càrrec a Banyoles des del març del 2013. Anteriorment l'havia exercit al consistori de Palafrugell.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES