Societat

transports

accident

L'avió d'EgyptAir va enviar un senyal d'auxili després de desaparèixer dels radars 

Les autoritats d'Egipte estan centrant les tasques de recerca de les restes de l'avió i les caixes negres en una àrea de cinc quilòmetres al mar Mediterrani

El comitè que investiga el sinistre de l'avió d'EgyptAir ha confirmat que el vol MS804 va emetre un senyal d'auxili el 19 de maig, poc després de desaparèixer dels radars amb 66 persones a bord. “El comitè investigador va rebre informes de satèl·lits que indiquen la recepció d'una trucada electrònica d'auxili de la radiobalisa d'emergència de l'avió”, ha indicat el Servei d'Informació Estatal d'Egipte en la seva pàgina web.

Les radiobalises d'emergència estan dissenyades per enviar senyals d'auxili en cas d'accidents, i envien senyals amb les dades de localització per facilitar el rescat de persones, vaixells o aeronaus. Més d'una setmana després que l'Airbus A320 s'estavellés, els investigadors segueixen sense tenir una imatge clara dels últims moments del vol.  

Les autoritats d'Egipte estan centrant les tasques de recerca de les restes de l'avió i les caixes negres en una àrea de cinc quilòmetres al mar Mediterrani i han incorporat les operacions a un vaixell de la companyia francesa ALSEAMAR.  

Les tasques de recerca es desenvolupen a contrarellotge, perquè les dues caixes negres de l'aeronau tenen uns emissors que emeten un senyal per a la localització durant uns 30 dies. Les dues caixes negres tenen informació essencial per descobrir què va passar durant el vol. Es creu que les caixes negres de l'avió estarien a una profunditat d'uns 3.000 metres, prop del límit per escoltar i localitzar senyals emesos per aquests dispositius.

Experts en recerques marítimes sostenen que aquestes condicions impliquen que els hidròfons acústics hauran de ser portats a uns 2.000 metres de profunditat per tenir més possibilitats de localitzar l'aeronau.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres

En marxa la Lectura continuada de ‘Les hores’, de Josep Pla

palafrugell
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt

L’Expocasió Girona tindrà més de 800 vehicles exposats

fornells de la selva
PORQUERES

Jordi Mach i Helena Morfulleda guanyen els primers Premis VIDRESIF

PORQUERES

S’atorga el Premi de Recerca Vila de Palamós 2023-2024

palamós