Societat

política municipal

mobilitat

Calella fa fora de la zona de vianants els patins de motor

S'inclouen als senyals que prohibeixen les bicicletes i els camions de gran tonatge

El govern prepara un decret

Calella ja ha fet efectiva la seva lluita contra la circulació indiscriminada dels aparells de mobilitat personal, en especial dels patins de motor, que s'han popularitzat entre diferents col·lectius i que ja han provocat queixes de veïns de la ciutat. En concret, i en espera de l'aplicació del decret que està elaborant el govern, de CDC i el PSC, s'ha incorporat la imatge d'un patinet als senyals de prohibició de circulació de bicicletes i camions de gran tonatge que ja lluïen a les zones de vianants dels carrers Església, Sant Joan i Sant Josep. El regidor de Mobilitat, Albert Torrent (CDC), defensa la necessitat de la mesura “davant la creixent manca de respecte de les normes que es dóna entre els usuaris i per prevenir accidents”. Torrent ratifica la valoració del govern d'impedir que aquests aparells circulin lliurement pels carrers de Calella i de restringir-ne l'ús a la façana litoral. En aquest sentit, el responsable de Mobilitat manté que, un cop entri en funcionament el decret, també s'inclouran les modificacions pertinents a l'ordenança municipal. “El problema principal el tenim amb els patinets elèctrics que van a massa velocitat”, precisa, i es defensa de les crítiques que s'han fet a través de la xarxa social sobre una aplicació més àmplia de la prohibició. “És obvi que els agents no cridaran l'atenció als infants que vagin amb el patinet de tota la vida”, exclama Torrent. De moment, la policia només avisarà els usuaris dels aparells de mobilitat personal que no facin cas dels senyals de restricció de la zona de vianants, però un cop el decret entri en vigor es començaran a aplicar les sancions.

LA FRASE

És obvi que els agents no cridaran l'atenció als infants que vagin amb el patinet de tota la vida
Albert Torrent (CDC)
REGIDOR DE MOBILITAT DE CALELLA

Les bicicletes al carrer Església, un mal endèmic

L'eix comercial de Calella, on passegen centenars de persones cada dia, manté encara com a assignatura pendent la desaparició de la circulació de bicicletes. Malgrat que s'han fet campanyes de conscienciació per als usuaris, que hi ha senyals clars i que els policies sancionen els infractors, la solució del problema sembla complicada. “Els usuaris no assumeixen que circular amb bicicleta per un lloc ple de gent pot ser un perill”, lamenta el regidor.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

girona

L’IEC premia les investigadores de la UdG Gemma Bartolí i Judit Pujol

BARCELONA
societat

Envien a judici els investigats d’apunyalar un noi per motius racistes

santa coloma de farners
SOCIETAT

La gelada de matinada afecta els cultius de fruita dolça de Ponent

Lleida
Informe d'AI

Amnistia alerta sobre el col·lapse del dret internacional

barcelona
societat

La Torre de Capdella vol recuperar el complex de Molinos

Torre de Capdella

Disset anys esperant equipaments a les Glòries

Barcelona
crònica

Les roses del Firal i les del cementiri

enogastronomia

Cinc catalans competeixen a Madrid per ser el millor sommelier de l’Estat

Barcelona

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell